0

10 tips voor het prachtige Blue Lagoon

De eerste echte dag in IJsland hadden wij meteen Blue Lagoon ingepland, aangezien dit dicht bij het vliegveld ligt. Wat ook handig is, is om het aan het einde van je reis te plannen, want ook dan moet je weer naar het vliegveld toe en kun je nog even heerlijk relaxen in de prachtige lagoon.

De weg naar Blue Lagoon toe is al fascinerend, de natuur is bijzonder: overal waar je kijkt zie je zwarte rotsen met een soort groen mos er op en er rijdt bijna niemand op de weg.


Wanneer je dichter bij Blue Lagoon komt, zie je het geothermisch verwarmde zeewater al stromen. Je denkt misschien dat Blue Lagoon een natuurverschijnsel is, maar dat is niet zo, het is door de IJslanders zelf gemaakt. De krachtcentrale die er niet ver vanaf staat, pompt het water van ongeveer 2000 meter diep naar boven. In eerste instantie wordt het water gebruikt voor opwekking van warmte en elektriciteit. De overige warmte wordt gebruikt voor Blue Lagoon.

De kleur van het water is ook heel bijzonder; het lijkt heel helder, maar er doorheen kijken, kun je absoluut niet. De bijzondere kleur ontstaat door de hoge temperatuur van het water en hierdoor warmen mineralen en sulfer op. Het water is heerlijk warm en juist als het ijskoud is, is het heerlijk om je onder te dompelen in het warme water van Blue Lagoon.

Een bijkomend voordeel van een dagje Blue Lagoon: er wordt gezegd dat het water goed kan zijn voor mensen met huidproblemen, omdat het water rijk is aan mineralen.

Hieronder 10 tips voor een bezoek aan deze bijzondere plek:

#1 Verken eerst de omgeving er om heen

Loop eerst een stukje, voordat je naar de entree gaat, want hier zie je het prachtig ‘blauwe’ water al stromen, tussen het bijzondere landschap door. Ook kun je hier al, door je hand in het water te leggen, voelen hoe heerlijk warm het is.

#2 Reserveer van te voren

Nadat we de omgeving rondom Blue Lagoon verkend hadden, zijn we netjes binnen in de rij gaan staan. Niet zo lang daarna waren we aan de beurt en vroegen we om 2 tickets. De mevrouw vroeg of we gereserveerd hadden en toen schrok ik, want nee, dat hadden we niet gedaan.

Ik had alles tot in de puntjes uitgezocht voor deze reis, maar reserveren bij Blue Lagoon, dat had ik (stom genoeg) over het hoofd gezien.
We hebben nog geprobeerd of we alsjeblieft toch nog binnen mochten, maar regels waren regels. Wel vertelde ze ons dat we op internet konden kijken of er nog een plekje vrij was.
Chagrijnig liepen we naar de tafeltjes waar we aan gingen zitten om te bekijken of er deze tijd nog een plekje te reserveren viel, maar helaas. Een half uur lang hebben we de pagina gerefresht en toen kwam er opeens om 15.00 uur een plekje vrij. Deze hebben we meteen gekocht. Echter was het nu pas 10.00 uur in de ochtend. We zijn daarom eerst naar Reykjavik gegaan. Een kleine omweg, maar agh het was toch gelukt! Om 15.00 uur kwamen we dus weer aan bij Blue Lagoon en nu mochten we dan toch echt naar binnen (pfjiew).

Wij waren voor 2 personen €131 kwijt, absoluut niet goedkoop, maar dit is toch wel één van de plekken waar je een keer geweest moet zijn in je leven.

#3 Doe geen ingewikkelde kleding aan

Binnen zijn er kleedkamers voor vrouwen en mannen apart. Er zijn ook aparte eenpersoonhokjes. De grond is overal nat, dus doe geen ingewikkelde kleding aan, anders is het een heel gedoe in die kleedkamers. Vervolgens stop je al je spullen in een locker en de mannen en vrouwen treffen elkaar weer, na het omkleden in een gezamenlijke ruimte om te douchen.

#4 Geniet van het warme water van Blue Lagoon

Vervolgens ga je naar beneden en kun je genieten van het heerlijke warme water van Blue Lagoon. Toen wij er waren stond er een ontzettend harde wind, echt niet normaal, het waaide zo hard dat je je handdoek buiten niet kon ophangen, want dan waaide deze weg. Het was dan ook: deur open, rennen en het water in, zo koud was het! Later zagen we dat je The Blue Lagoon ook van binnenuit kunt betreden. Dit is dus een tip voor als het heel koud is.

Door het slechte weer, zat ‘mooie’ foto’s maken er ook niet echt bij. Wel heb ik nog wat geprobeerd te schieten:

#5 Haal een drankje bij de bar

Je kunt ook een lekker drankje halen, er is namelijk rechts een bar in The Blue Lagoon. Door de harde wind hebben wij dit niet gedaan, echt genieten van je drankje zat er dan niet bij. Je denkt misschien, hoe betaal je dan? Bij de kassa krijg je een polsbandje, deze wordt gescand wanneer je iets koopt. Wanneer je Blue Lagoon uitgaat lever je het polsbandje in en betaal je het bedrag wat er op staat.

#6 Doe een gratis masker op

Wanneer je juist naar links gaat kun je een gratis masker halen, altijd lekker voor een zacht huidje.

#7 Ga binnen relaxen

Wanneer je binnen bent, kun je boven even relaxen op lekkere stoelen.

#8 Neem je eigen handdoek en slippers mee

Toen wij er waren moest je betalen wanneer je een handdoek en slippers wilde lenen van Blue Lagoon. Wij hadden onze eigen handdoeken en slippers meegenomen, dat scheelt je een hoop geld. Echter zie ik nu op de officiële website dat je een handdoek en drankje krijgt bij het goedkoopste ticket, als dat echt zo is, hebben ze dit in de tussentijd veranderd.
Dan is het nog wel handig om je eigen slippers mee te nemen!

#9 Laat je shampoo en crèmespoeling ‘thuis’

Na afloop is het natuurlijk heerlijk om te douchen. In de douches is genoeg crèmespoeling en shampoo, dus dit hoef je niet mee te nemen. Ik heb mijn haar echt een paar keer gewassen, want het voelde heel stug aan.

#10 Probeer ‘s avonds te gaan

Een bezoek aan Blue Lagoon mag je echt niet missen als je in IJsland bent. Wij waren er midden op de dag en het was dan ook best druk. Er wordt aangeraden om ’s avonds te gaan, het schijnt dan een stuk rustiger te zijn, dus mocht jouw reisschema dit toelaten, probeer dan ’s avonds of meer aan het einde van de dag te gaan!


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply