0

10 x doen op Gili Trawangan

Heel dichtbij het noorden van Lombok liggen er 3 eilandjes: Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air. Wij verbleven 3 nachten op het eerste en grootste eiland van de 3: Gili Trawangan. Eigenlijk wilden we hier 4 nachten verblijven, maar door de wilde zee liepen we wat vertraging op. Het hotel hadden we van te voren al geboekt. Uiteindelijk werden er toch maar 3 nachten in rekening gebracht, een super goede service!

Wij kwamen aan met de boot vanaf Lombok.

Gili Trawangan staat bekend om het ‘feest-eiland’. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik zelf weinig heb meegekregen van het ‘party-eiland’. Er zijn zeker wel discotheken en op dit eiland zijn meer toeristen dan op Gili Meno en Gili Air, maar ik heb geen enkele keer een volle discotheek gezien. Sterker nog, ik heb eigenlijk iedereen alleen maar buiten zien zitten, eten, cocktails drinken of zien genieten van de films op het strand. Het kan ook zijn dat het een stuk rustiger was op het moment dat wij er waren, omdat de boten niet af en aan gingen door de te wilde zee.

Wij verbleven in het resort van Pink Coco, dit is absoluut een aanrader! Het hotel is, zoals de naam al vermoed, helemaal roze, maar het is allemaal prachtig.

 

Bij aankomst word je meteen bij naam genoemd en jouw naam vergeten ze het hele verblijf niet meer. De kamer is ruim, schoon en gezellig en alle kamers hebben uitzicht op het mooie, lange, verkoelende zwembad.

’s Ochtends wordt de kamer schoongemaakt en ’s avonds steken ze een kaarsje aan, wordt er extra water neergezet en ligt er wat lekkers in een klein doosje op bed. Allemaal heel persoonlijk.

Ze hebben een eigen stukje strand en de lekkerste plekjes reserveren ze voor hun gasten. ’s Avonds worden er films gedraaid en ook hier worden de beste plekken gereserveerd voor de gasten die in Pink Coco verblijven.

Wij hebben hier elke ochtend ontbeten en als je hier niet slaapt, raad ik je echt aan om hier te gaan ontbijten. Daar lees je hier meer over.

Naast Pink Coco is er natuurlijk meer op Gili Trawangan. Hieronder vertel ik je wat wij allemaal hebben gedaan.

#1 Huur een fiets

Er zijn geen auto’s op Gili-Trawangan, dus als je zelf het eiland wilt verkennen, dan is het noodzaak om een fiets te huren. Op die manier fiets je het eiland in ongeveer 1 á 2 uur helemaal rond.

#2 Ga snorkelen

Je kunt overal een snorkelset lenen voor een klein bedrag, maar wij hadden onze eigen snorkelsets meegenomen. Je kunt natuurlijk ook gaan duiken, maar als je geluk hebt kun je de schilpadden ook al spotten met een simpel snorkelsetje, zoals wij. Helaas heb ik geen foto’s van de schildpad. Wel een bijzondere ervaring om ze van zo dichtbij te zien!

#3 Kijk ’s avonds een film op het strand

Bij meerdere plekjes kun je een film kijken in de openlucht op het strand. Een super leuke ervaring. Je zakt heerlijk weg op één van de strandbedjes of zitzakken, bestelt een lekker drankje en/of wat te eten en gaat heerlijk relaxt een film kijken. Net alsof je in de bioscoop zit, maar dan veel beter: onder de sterrenhemel met je voeten in het zand.

#4 Geniet ’s avonds van een drankje in een zitzak

Een paar restaurantjes hebben ’s avonds live muziek. Het is dan ook leuk om een avond in één van de zitzakken te ploffen, een drankje te bestellen en te luisteren naar de muziek terwijl je op de achtergrond de zee hoort met het zand tussen je tenen.

#5 Schommelen

Overal waar je kijkt of fietst vind je schommels op Gili Trawangan. Stuk voor stuk allemaal mooie plekjes.

#6 Geniet van de stranden

De stranden zijn mooi wit, maar let wel op, want de stranden en de eerste meters in de zee liggen vol met koraal. Ondanks dat waterschoenen niet zo charmant staan, zijn ze wel heel handig om hier te hebben!

#7 Verken Gili Air en Gili Meno

De fastboats gaan elke dag en elk uur, meestal hoef je niet te reserveren. Binnen 15 tot 30 minuten ben je op één van de andere eilandjes. Het is dan ook prima eiland-hoppen hier. Wij zijn alleen op Gili Air geweest. Hier hebben wij een fiets gehuurd voor 2 uurtjes en binnen 1 uur fiets je heel het eiland rond. Helaas konden wij niet overal even goed fietsen, omdat veel paden vol lagen met zand. De stranden van Gili Air, lijken op die van Gili Trawangan. Er zijn hier minder toeristen en wat minder eetgelegenheden, maar zeker leuk om een kort dagje heen te gaan.

#8 Geniet van de zonsondergang

Op Gili Trawangan kun je een prachtige zonsondergang zien. Wij lagen bij de zonsondergang op de strandbedjes van Pink Coco.

#9 Neem een massage

Als je in Indonesië bent, mag je de bekende massages natuurlijk niet overslaan en die hebben we dan ook in Pink-Coco laten doen. Heerlijk zen waren we daarna.

# 10 Lekker eten

Op Gili-Trawangan hebben wij bij deze restaurantjes heerlijk (en soms veel te veel) gegeten!


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply