0

10 x doen/zien in Vancouver

Vanaf Amsterdam is het zo’n 9,5 uur vliegen naar Vancouver en vanaf het vliegveld is de verbinding met de Skytrain naar het centrum goed geregeld!

In Vancouver wonen ruim 630.000 mensen, dus dat valt best mee voor zo’n grote stad!

Vancouver is de stad in Canada waar een reis door het Westen meestal begint en/of eindigt. Ik startte en eindigde mijn reis door West-Canada in deze stad waar zoveel te doen is.

Hieronder vertel ik je wat je allemaal kunt doen, inclusief handige tips en foto’s! Onderstaande deed ik in 3 dagen. 2 (volle) dagen aan het begin van mijn reis en 1 dag aan het einde van mijn reis.

Het centrum verkennen lukt je best in 1 dag met de fiets. De andere dag kun je dan besteden aan Grouse Mountain en de Capilano Suspension Bridge. Al met al moet het lukken in 2 á 3 dagen!

#1 Fietsen huren

Je kunt Vancouver het beste verkennen op de fiets! Voordelen:

  • je bent lekker in beweging;
  • je kunt stoppen waar en wanneer je wilt;
  • er zijn genoeg fietspaden;
  • lopen is te ver;
  • met het OV is een optie, maar dan zie je erg weinig van de omgeving;
  • er zijn meerdere fietsverhuurders.

Ik huurde onze fietsen bij Spokes. Deze verhuurder zit aan het begin van het bekende Stanley Parks. Om de hele dag een fiets te huren, betaal je rond de €50. Zeker niet goedkoop, maar in één dag heb je dan wel heel veel van het centrum gezien!

#2 Gastown

Gastown is een leuke straat om door heen te lopen en hier vind je ook genoeg eettentjes.

Waar je zeker even langs moet gaan in Gastown:

Stoomklok

Deze mag je echt niet overslaan! De bekende stoomklok is gemaakt door Raymond Saunders en ja, er komt dus stoom uit. Blijf wel even staan na het maken van een foto, want elk kwartier speelt de klok een melodietje!

Eten bij MeeT

Kom later op de dag weer terug in Gastown om te eten bij MeeT. Alles is hier vegetarisch en je kunt hier dus lekkere vegaburgers eten! Het kan best druk zijn, dus misschien moet je even wachten op een tafeltje.

#3 China town

Van te voren had ik natuurlijk ook van alles uitgezocht om te doen in Vancouver. één van de plekjes waar ik heen wilde fietsen was China Town. Echter is dit wel een bijzonder stukje van Vancouver. Veel mensen zitten en leven hier op straat en gebruiken openbaar drugs. Ik vond het niet heel prettig om hier doorheen te fietsen. Wat je hier wel kunt zien is de China Town milleniumgate:

En je kunt even langs gaan bij Sun Yat-Sen Park. Een mooi aangelegd park waar je in een kleine 10 minuutjes doorheen loopt.

#4 Vancouver Lookout

Zoals elke grote stad heeft ook Vancouver een (147 meter hoge) toren waarin je een 360 graden uitzicht hebt over de stad. Je betaalt ongeveer €13 om toegang te krijgen. Ik ben er zelf niet in geweest, maar heb de toren vanaf de grond bekeken! De Lookout zit in het ronde gedeelte, dat rondom helemaal uit glas bestaat.

#5 Public Library

Om eerlijk te zijn: geen heel bijzondere bibliotheek (zeker niet in vergelijking met die van New York), maar toch leuk om even gezien te hebben. De bibliotheek bestaat uit meerdere verdiepingen en je kunt ook op het terras staan, waardoor je weer een ander zicht hebt op de stad.

#6 Granville Island en de Granville Public Market

Granville Island is een klein schiereiland tussen Vancouver en Downtown Vancouver. Met de fiets, ga je over de brug en heb je al zicht op het eiland en de Public Market:

Eenmaal na de brug is de entree van Granville Island niet te missen:

Het is leuk om over de overdekte markt te lopen: de Granville Public Market, waar ze allerlei soorten verse groente, fruit, broodjes en andere lekkere dingen verkopen, maar bijvoorbeeld ook kunst.

Wij kochten lekker wat broodjes en fruit en aten dit buiten op een bankje op met uitzicht op het water en de brug.

#7 Stanley Park

Het stadspark van Vancouver is Stanley Park en met de fiets kun je hier een mooi rondje rijden. Er zijn fietspaden aangelegd en je bent vast niet de enige die hier een rondje gaat fietsen! Het pad loopt langs het water en je hebt steeds een mooi uitzicht over de stad en ook af en toe op de Lions Gate Bridge.

Onderweg is het leuk om bij de volgende punten te stoppen:

A-maze-ing laughter:

Een bekend bronzen sculptuur uit 2009. Het is een toeristische trekpleister, dus toch maar even stoppen, ook al vond ik de beelden zelf een beetje ‘eng’ haha! Je vindt de beelden in Morton park, net naast het strand.

Beaver Lake

Dit meer vind je, als je iets van het fietspad langs het water afwijkt. Wanneer je bij Beaver Lake staat, heb je absoluut niet het idee dat je je in een drukke stad bevindt. Om het meer kun je een rondje fietsen (of lopen). Fietsen duurt niet langer dan 10 minuten.

Lost Lagoon

Een prachtig meer, midden in het park. Zeker even de moeite waard om hier stil te staan en te genieten van de natuur.

Totempalen

De kleurrijke Totempalen vind je bij Brockton Point. Een toeristische trekpleister waar veel mensen even stoppen om foto’s te maken. In de palen zijn mythische verhalen gegraveerd van oude Indiaanse stammen. Ook zijn de palen beschilderd.

#8 Loop door Robson Street en winkel in Pacific Centre

Robson Street is een gezellige lange straat in Vancouver waar je kunt shoppen en lekker kunt eten. Je vindt hier dure merken, maar ook betaalbare winkels zoals de Zara. In het overdekte Pacific Centre kun je pas echt een heleboel winkels vinden!

Als je dan toch op Robson Street loopt, ga dan lekker lunchen bij Earls tegen goede prijzen en je kunt met mooi weer op het dakterras zitten!

#9 Grouse Mountain

In Grouse Mountain kun je je wel een paar uur vermaken. De Super Skyride Lift brengt je naar de top van Grouse Mountain voor ongeveer €40. Eenmaal boven kun je de volgende dingen doen en zien:

Ga naar de Lumberjack show

Een show van een 45 minuten die buiten wordt gegeven. Er wordt gezaagd, geklommen en het is absoluut een interactieve en leuke show met humor. Kijk even op de borden op welke tijden de show begint.

Birds in Motion

Ook een show die buiten gegeven, maar dan met allerlei verschillende vogels. Pas op, ze vliegen rakelings langs je hoofd!

Informatie over de uilen

Er wordt informatie over de uil gegeven en daarna mag je ook even met de uil op de foto;)

Peak Charloft

Eenmaal boven, kun je nogmaals met een stoeltjeslift omhoog. Je kunt er voor kiezen om naar beneden te lopen of om weer terug te gaan met de stoeltjeslift. Het is in ieder geval al leuk voor het uitzicht!

Grizzly’s Habbitat

Deze twee Grizzly’s leven op Grouse Mountain. Zijn zijn afzonderlijk van elkaar opgevangen toen ze nog babyberen waren, omdat ze geen moeder meer hadden. Voor babyberen is het moeilijk te overleven in het wild zonder moeder. Omdat ze zo gewend geraakt zijn aan mensen, kunnen ze niet meer worden vrijgelaten in de natuur. Ze worden goed verzorgd op Grouse Mountain.

Theatre in the sky

Even bijkomen? neem dan plaats in de mini bioscoop en geniet van een film over de natuur of over de Grizzly’s die je ook vindt in Grouse Mountain.

Lunchen

na bovenstaande allemaal gedaan te hebben, kun je lunchen op de top om even bij te komen! Wij gingen voor een hele pizza!

#10 Capilano Suspension Bridge

Bij een bezoek aan Vancouver mag de Capilano Suspension Bridge echt niet ontbreken! Meteen een tip: breng de ochtend door in Grouse Mountain. Doe daar lekker rustig aan en lunch daar ook. Neem rond 16.00 uur de bus naar Capilano Susbension Bridge. Vanaf 17.00 uur worden de kaartjes bij de Capilano Suspension Bridge 30% goedkoper en is het ook een stuk rustiger. Het park is tot 20.00 uur open en dus heb je 3 uur de tijd om in dit park rond te brengen. Dat is overigens echt ruim genoeg!

De 140 meter lange Suspension Bridge hangt op 70 meter hoogte boven de rivier Capilano. Er over heen lopen met zoveel mensen is wat wiebelig. De brug hangt in het regenwoud, waar je vervolgens rustig doorheen kunt lopen en waar meerdere ‘bruggen’ zijn gemaakt om het park zo goed te kunnen verkennen. Neem de tijd om hier rustig door heen te lopen, want het park is prachtig en zo mooi groen!

Heb je wat aan mijn tips gehad? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply