0

32 x doen in New York

  New York is een overweldigende en ontzettend toffe stad. In één week kun je super veel doen. Hieronder geef ik je tips, vertel ik wat je niet mag missen en welke hotspots je echt moet bezoeken!

In mijn andere blogs over New York vertel ik meer over de musea, wat je kunt doen op Times Square, welke eetgelegenheden je niet mag missen en welke winkels je absoluut moet bezoeken.

#1 Koop van te voren een New York Pass

Als je van plan bent veel te gaan bezoeken en bezichtigen, raad ik je echt aan om deze pas van te voren via internet aan te schaffen. Voor één week kost de pas ongeveer €235 en dat lijkt (en is) veel geld, maar wanneer je onderstaande bezienswaardigheden gaat bezoeken, bespaart het je juist veel enorm veel geld! Ik bestelde de pas online en op de eerste dag in New York heb ik de pas afgehaald bij de informatiedesk van Madame Tussauds op Times Square. Hieronder zal ik steeds aangeven of je voor deze bezienswaardigheid of activiteit de New York Pass kunt gebruiken.

#2 Disney Store

Een vrolijke en leuke winkel op Times Square waar je van alles kunt kopen wat met Disney te maken heeft.

#3 M&M store

Deze winkel zit vlak bij de Disney Store en dus kun je deze twee achter elkaar bezoeken. Je vindt hier M&M’s in alle kleuren en smaken.

#4 Empire State Building

Dit is toch wel één van de bekendste gebouwen van New York. Je kunt Empire State Building bezoeken met de New York Pass. Wel belangrijk om alsnog van te voren tickets te kopen. Een lift brengt je naar de 86ste verdieping, zodat je vervolgens kunt genieten van een prachtig uitzicht.

  

#5 Madame Tussauds

Een leuk museum waar je in 2 uur tijd met alle bekende sterren op de foto kunt! Je vindt het museum op Times Square en kunt met de New York Pass naar binnen.

#6 Station

In New York verplaats je je of per taxi of per metro. Dat laatste heb ik vooral gedaan. De verbindingen zijn ontzettend goed en snel, waardoor je gemakkelijk op elke plek terecht komt. Koop wel een metrokaart waarmee je onbeperkt kunt reizen tijdens jouw verblijf.

#7 Times Square

De meest bezochte plek in Manhatten is toch wel Times Square. In mijn andere blog lees je wat je allemaal kunt doen/zien/beleven op Times Square. Echt even langs gaan dus!

#8 9/11 Memorial Monument

Dit monument, op ground-zero, is een herdenkingsmonument voor alle slachtoffers van de aanslagen op het World Trade Centre in 2001 en ook van slachtoffers van de bomaanslag op het WTC in 1993. Een indrukwekkend monument waar alle namen in staan gegraveerd  van de slachtoffers. De sfeer is hier rustig, bijzonder en verdrietig tegelijk.

#9 9/11 Museum

Wanneer je het monument hebt bezocht, kun je daarna het museum bezoeken. Hier kun je meer lezen over dit indrukwekkende museumbezoek. Je kunt hier naar binnen met de New York Pass.

#10 Brooklyn Bridge

Deze brug verbindt Brooklyn aan Manhattan en wanneer je over de brug loopt, heb je een prachtig uitzicht over New York. Je kunt over de brug met de auto, te fiets of lopend. Denk niet dat je ‘even snel’ over de brug heen loopt, want de wandeling duurt al gauw 45 minuten. Houd er ook rekening mee dat er veel mensen lopen, want de brug is een toeristische trekpleister!

#11 Bustour Downtown en Uptown

Na al dat wandelen is het heerlijk om op te stappen op de hop-on-hop-off bus voor de tour Downtown of Uptown. De bussen rijden langs veel bekende plekken in Brooklyn en Manhatten. Je kunt beneden zitten, dan zit je droog. Als het lekker weer is, is het juist heerlijk om boven te zitten. In het zonnetje geniet je dan van de mooiste plekken en er wordt ook nog eens één en ander verteld over deze plekken. Je kunt de bustour doen met de New York Pass.

#12 Lego Store

Een leuke store waar je, zoals de naam al zegt, Lego kunt kopen. Verder zijn er levensgrote bouwwerken van Lego te zien.

#13 The Public Library

De bibliotheek kun je gratis bezoeken. Het is een indrukwekkende ruimte en zeker leuk om even te gaan kijken.

#14 Bezoek een musical op Broadway 

Een aanrader is om (ver) van te voren online kaartjes te kopen voor een musical op Broadway. Ik bezocht de musical The Lion King en zat ongeveer precies in het midden; super goede plekken! Er zijn altijd wel bekende musicals te zien en het is dan ook echt de moeite waard.

#15 Top of the Rock

Top of the Rock ligt op de 70ste verdieping van Rockefeller Plaza. Vanaf hier kijk je uit op Empire State Building of aan de andere kant op Central Park.

#16 Lunapark met Deno’s Wonderwheel

Dit attractiepark vind je op Coney Island. Je kunt het park gratis in, maar om in een attractie te gaan, moet je wel betalen. Ook hiervoor kun je de New York Pass gebruiken. Leuk om even in het reuzenrad Deno’s Wonderwheel te gaan of in de achtbaan!

#17 Eten bij Shake Shack

Je mag de friet en de hamburger van de bekende Shake Shack niet overslaan! Ze verkopen ook vegaburgers. Te vinden in Madison Square Park.

#18 Madison Square park

Wanneer je bij Shake Shack wat hebt gehaald, kun je dit gaan nuttigen in Madison Square Park. Een mooi, klein, leuk park om even door heen te wandelen.

#19 Statue of Liberty

Het Vrijheidsbeeld, Statue of Liberty, mag je niet missen, wanneer je in New York bent. Met de boot vanaf lower Manhattan vaar je naar Liberty Island. Dit kun je doen met de New York Pass. Echter geeft dit geen toegang tot het Vrijheidsbeeld zelf, maar het is al mooi om het beeld vanaf het water en uiteindelijk vanaf de grond te zien op het eiland zelf. Je kunt hier een rondje lopen en meteen de prachtige skyline van New York zien.

#20 Sunset Park

Dit is een buurt in Brooklyn en een prachtige plek om de zonsondergang te bekijken. Wij haalden lekkere burrito’s bij een Mexicaan om de hoek en aten deze op in het park, terwijl de zon onder ging.

#21 Circle Line boottocht om Manhattan

New York is ook prachtig om vanaf het water te bewonderen. Deze tour gaat vanaf Manhatten langs Brooklyn en kun je doen met de New York Pass. De tocht duurt ongeveer 2 uur.

#22 John’s Pizzaria

Hier serveren ze enorme pizza’s, die je zelf kunt samenstellen.

#23 Museum of Modern Art – MoMA

Een museum met enorm veel moderne kunst en is te bezoeken met de New York Pass. Hier lees je er meer over.

#24 Victoria’s Secret

Deze bekende winkel verkoopt voornamelijk lingerie en er is altijd wel iets in de ‘sale’. In Manhattan zijn er wel een stuk of 15 van deze winkels, dus je komt er vanzelf wel één tegen!

#25 Fietsen door Central Park

Wil je even ontsnappen aan alle drukte van New York, dan is fietsen door Central Park een aanrader. Zodra je het park inloopt of fietst, verdwijnen alle geluiden en kom je heerlijk tot rust. Met de New York Pass kun je 3 uur een fiets lenen om zo Central Park te verkennen. Je kunt er eekhoorntjes spotten, maar ook watervallen en prachtige meren.

       

#26 Highline Park

Dit is een bijzonder park, want het is een park op een verhoogde treinrails. Wanneer je hier loopt heb je prachtig uitzicht over Manhatten en het is hier een stuk rustiger dan in de straten van New York. Ook zijn er allerlei soorten bloemen en planten te bewonderen. Sinds 2009 is het eerste deel geopend en sinds 2014 is het laatste gedeelte van de Highline voltooid.

 

 

#27 Metropolitan Museum of Art (The MET)

Dit is het grootste museum van New York en het is dan ook onmogelijk om alles te zien in één dag. Je kunt hier moderne kunst zien, maar ook kunst die ver terug gaat in de tijd. Met de New York Pass kun je dit museum bezoeken.

 

#28 Natural Museum of History

Dit is een soort Naturalis, maar dan in het groot! Er is van alles te zien wat te maken heeft met de wereld en dieren. Een leuk museum waar je je ogen uit kijkt. Je kunt dit museum bezoeken met de New York Pass.

 Natural museum of History

#29 Bezoek aan The Yankees

Aangezien The Yankees meerdere keren per week spelen, heb je de mogelijkheid om tijdens het bezoek aan New York een wedstrijd bij te wonen.

Ik kocht van te voren al kaartjes en veel ‘goede’ plekken waren toen al weg. Vandaar dat wij vrij bovenin zaten, maar wel aan de kant van de pitcher. Achteraf waren we ontzettend blij met deze plekken, aangezien je zo goed overzicht hebt over het veld en omdat je overdekt zit. Dat laatste is vooral fijn als het begint te regenen. ’s avonds kan het echt wel koud worden, zeker als je lange tijd zit. Trek daarom wel iets warms aan!

#30 Chinatown

Waar je hier ook loopt, overal kun je eten kopen. In de foodhall ‘Canal Street Market’ kun je ook heerlijk eten halen. In Chinatown liet ik voor een klein bedrag een cartoon maken van mijzelf. Leuk om te doen en niet duur!

  

#31 Chelsea Market 

Deze foodhall ligt dicht bij de Highline, dus dat kun je goed met elkaar combineren. Je kunt hier ongetwijfeld iets vinden wat je lekker vindt!

#32 Macy’s

Dit is één van de bekendste warenhuizen en de Macy’s in New York is het grootste warenhuis ter wereld! Wat je ook zoekt, waarschijnlijk kun je het hier vinden!


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply