0

6 x doen in Reykjavik

De hoofdstad van IJsland ligt dicht bij het vliegveld Kevlavik, zo’n 40 minuten rijden en je kunt deze stad dan ook goed bezoeken op de dag van aankomst of de dag dat je teruggaat (of de dag daarvoor).

Ik combineerde Reykjavik met een bezoek aan Blue Lagoon. Wij kunnen ons in Nederland bijna niet meer voorstellen dat je in een grote stad zomaar de auto gratis kunt parkeren, maar dat kon hier dus wel. Wij parkeerden de auto naast de grootste kerk van Reykjavik.

Wat kun je allemaal doen en zien in deze hoofdstad?

#1 Bezoek de Hallgrímskirkjakerk

De kerk is 74,5 meter hoog en je kunt deze ook beklimmen. Het schijnt dat je dan mooi uitzicht hebt over de stad. Het uiterlijk van de kerk is bijzonder en de architect heeft zich laten inspireren door de basaltrotsen die je tegenkomt in IJsland. Wij hebben deze gezien bij de Svartifoss waterval.

#2 Neem een kijkje in het bijzondere Harpa Concertgebouw

Dit is een groot concertgebouw en congrescentrum en is pas sinds 2011 geopend.
Zowel binnen als buiten is het ontwerp bijzonder en zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen.

#3 Bekijk de Sun Voyager

Langs het water staat dit bijzondere roestvrij stalen sculptuur ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van de stad Reykjavik wat een ‘droomboot’ of ‘een ode aan de zon’ moet voorstellen.

#4 Maak een walvissentour

Helaas hebben wij dit niet kunnen doen, door de korte tijd die we hadden in Reykjavik. Wel lijkt het mij heel gaaf om te zien, dus als je er tijd voor hebt, plan deze tour dan in. Echter is er geen garantie dat je een walvis ziet, maar er zijn organisaties die je een gratis 2e tour aanbieden mocht je er geen gezien hebben.

#5 Breng een bezoek aan het prachtige Blue Lagoon

Blue lagoon ligt op 40 minuten rijden van Reykjavik en deze twee zijn dan ook goed te combineren. Hier vertel ik over mijn bezoek aan Blue Lagoon en geef ik je tips.

#6 Lunch bij Gló

Wij lunchten bij Gló.  Er zijn nog veel meer eettentjes in Reykjavik, dus er is genoeg keuze! Gló serveert gezonde maaltijden en als je voorkeur hebt voor raw, veganistisch of toch met vlees, is dat voor hen geen probleem.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply