0

6 x eten op Gili Trawangan

Op Gili Trawangan kun je kiezen uit talloze verschillende restaurantjes. Overal waar wij kwamen hebben we heerlijk gegeten: van yoghurt, tot smoothiebowl, tot broodjes, alles was lekker.

#1 Pink Coco

Dit is een hotel (waar wij verbleven), maar je kunt hier ook verrukkelijk ontbijten, lunchen en dineren. Alle 3 hebben wij dan ook gedaan.

Het ontbijt is zeer uitgebreid en dat voor 110.000rp (€6,60). Je krijgt in ieder geval:

  • Een literfles water;
  • Een verse vruchtensap of een bakje vers fruit;
  • 3 keer koffie/thee/cappuccino/latte of een andere heerlijke koffie;
  • Toast met jam of pannenkoekjes;
  • Daarbij mag je daarnaast nog 1 gerecht van de kaart kiezen.

Na dit ontbijt zit je echt vol tot ergens halverwege de middag! Wil je geen chocolade over je pannenkoekjes of wat extra yoghurt, dat is hier geen probleem. De service is super!

De laatste dag hebben wij geluncht bij het zwembad. Een lekker broodje tonijn en een prachtige smoothie met mango en dragon fruit.

’s avonds hebben we hier 1 keer gegeten toen we op het strand een film gingen kijken. Wij gingen voor de pizza, want ja, bij een film kijken, hoort pizza!

#2 Scallywags

De eerste avond aten wij bij Scallywags. Wij kregen een mooi plekje aan de rand met uitzicht op de zee.
Op het menu stond: een non-alcoholische cocktail, een mezze platter en de (vegetarische) fajita’s.

#3 Ko Ko Mo beach

Dit restaurant is een wat luxer restaurant op het eiland. Dit is te zien aan de uitstraling, het eten en de kwaliteit van het personeel. De prijs is ook wat hoger, maar is het zeker waard. En relatief valt het nog mee, want mijn overheerlijke vishoofdgerecht was alsnog maar rond de €7. Het personeel is zeer begaan met je en spreekt goed Engels. Wij hadden voor de zekerheid gereserveerd in de middag en ’s avonds was onze tafel mooi aangekleed met allerlei bloemen en kregen we een tafeltje aan de zee.

Als voorgerecht kozen we voor sushi, mezze platter en polenta frietjes (ik vind ze echt super lekker!).

Als hoofdgerecht nam ik een stukje witvis en mijn vriend beef Wellington (voor nog geen €10)
Ik eet geen vlees, dus heb geen hapje van hem genomen, maar als ik het mocht geloven was het uitstekend bereid en dus erg lekker. Mijn vis was ook heerlijk zacht en goed gekruid.

Dit kleine zwerfkatje kwam nog bedelen om eten, ik kon het niet laten om een stukje vis aan hem/haar te geven.

#4 The Banyan Tree

Hier namen we een lunch op het strand in de schaduw, want een beetje schaduw is toch wel lekker tijdens het eten.
We namen een berry smoothiebowl en een pulled pork sandwich, maar dan geen echte ‘pork’ maar gemaakt van Jackfruit. Twee verfrissende drankjes er bij en we konden er weer tegen aan!

#5 Coffee & Thyme

Dit tentje zit op Gili Air en hier hebben wij geluncht, voordat we de fastboat terug namen naar Gili Trawangan. Je ziet het meteen als je van de boot afkomt en de haven uitloopt.

Wij namen vegetarische nuggets (op de achtergrond van de foto), helaas om te delen, want ze waren echt te lekker! Verder een sandwich en een lekkere wrap. De koffie op de foto is een crème brûléekoffie, een aanrader van het personeel, erg origineel en ook weer erg lekker.

#6 Maiskolf

Inderdaad, dit is geen restaurant, maar wel een aanrader. Overal op Gili Trawangan vind je karretjes met maiskolven. Heerlijk om lekker aan te kluiven als je op je strandbedje zit.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply