0

Aardappel- bloemkoolsoep

Deze soep is snel en makkelijk klaar te maken en bevat slechts 5 ingrediënten. De aardappel zorgt voor een wat romige smaak en maakt de soep wat dikker. Verder is de soep vegetarisch en veganistisch!
Ik gebruik de bouillonblokjes van ekoplaza: deze zijn zonder e-nummers!
Met deze voedzame soep krijg je ongemerkt je portie groente voor de dag weer binnen.
Wil je niet meteen 3 liter soep maken? Halveer dan de ingrediënten!

Ingrediënten (voor ongeveer 3 liter soep):

  • 2 uien
  • 2 grote tenen knoflook
  • 1 bloemkool
  • 1 kilo aardappels
  • 2,5 liter groentebouillon (ik gebruik hiervoor maar 3 bouillonblokjes van Ekoplaza)
  • peper, kurkuma, knoflookpoeder, mosterdzaad naar smaak

Bereidingswijze:

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verwarm wat olijfolie in de soeppan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
  • Schil de aardappels en snijd deze grof in blokjes. Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes.
  • Voeg de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes toe in de pan en bak kort mee.
  • Schenk de groentebouillon in de pan en voeg de kruiden naar smaak toe.
  • Laat vervolgens 40 minuten op laag vuur staan.
  • Pureer de soep en serveer met wat bieslook.

Tip:

  • Ook lekker met zalmsnippers (dan is de soep natuurlijk niet meer vegetarisch)
  • Lekker in combinatie met één van deze hartige cakes: Pompoencake, of Fetacake.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply