Deze soep is snel en makkelijk klaar te maken en bevat slechts 5 ingrediënten. De aardappel zorgt voor een wat romige smaak en maakt de soep wat dikker. Verder is de soep vegetarisch en veganistisch!
Ik gebruik de bouillonblokjes van ekoplaza: deze zijn zonder e-nummers!
Met deze voedzame soep krijg je ongemerkt je portie groente voor de dag weer binnen.
Wil je niet meteen 3 liter soep maken? Halveer dan de ingrediënten!
Ingrediënten (voor ongeveer 3 liter soep):
- 2 uien
- 2 grote tenen knoflook
- 1 bloemkool
- 1 kilo aardappels
- 2,5 liter groentebouillon (ik gebruik hiervoor maar 3 bouillonblokjes van Ekoplaza)
- peper, kurkuma, knoflookpoeder, mosterdzaad naar smaak
Bereidingswijze:
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verwarm wat olijfolie in de soeppan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
- Schil de aardappels en snijd deze grof in blokjes. Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes.
- Voeg de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes toe in de pan en bak kort mee.
- Schenk de groentebouillon in de pan en voeg de kruiden naar smaak toe.
- Laat vervolgens 40 minuten op laag vuur staan.
- Pureer de soep en serveer met wat bieslook.
Tip:
- Ook lekker met zalmsnippers (dan is de soep natuurlijk niet meer vegetarisch)
- Lekker in combinatie met één van deze hartige cakes: Pompoencake, of Fetacake.
No Comments