0

Aardbeiencheesecake met dadel-notenbodem

Deze cheesecake is bij mij eigenlijk altijd wel een succes, zowel op een verjaardag als tijdens een gezellig etentje met vrienden.
Voor deze taart heb je geen oven nodig, maar wel wat geduld.
Ik maak de taart vaak 1 dag van te voren, zodat de vulling goed kan opstijven in de koelkast.
Ondanks dat de cheesecake suikervrij is, is hij wel vrij calorierijk, dus eet ‘m niet helemaal alleen op en omdat de taart best machtig is kun je er kleine stukje van snijden en kun je er gerust met 6 tot 10 personen van eten.

En zeg nou eerlijk, als je deze foto ziet, wil je toch gelijk een stukje proeven?!

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 125 gram dadels
  • 225 gram gezouten notenmelanche met pistache
  •  25 gram ongezouten roomboter

Voor de vulling:

  • 200 gram philadelphia naturel
  • 250 gram slagroom
  • 1 theelepel kardemom
  • Eventueel 1 theelepel honing

Extra:

  • 500 gram verse aardbeien
  • 75 gram gezouten notenmelanche met pistache

Keukengerei:

  • Springvorm 23 cm
  • Bakpapier
  • Keukenmachine

Bereidingswijze:

  • Bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Smelt de boter in een pan.
  • Doe de dadels, de gesmolten boter en 225 gram noten in de keukenmachine en mix dit tot een bal.
  • Spreid het dadel-notenmengsel uit over de bakvorm, druk goed aan en zet het in de koelkast.
  • Roer de Philadelphia los en klop in een andere kom de slagroom stijf. Voeg de kardemom en naar keuze de honing. Dit zal de vulling iets zoeter maken.
  • Spatel de Philadelphia door de slagroom heen.
  • Maak de aardbeien schoon en halveer deze.
  • Haal de dadelnotenbodem uit de koelkast en bekleed deze met de aardbeien. Leg de aardbeien op hun zijkant met de bovenkant naar buiten toe. Zo krijg je straks een mooi effect als je de springvorm er af haalt.
  • Spreid de vulling voorzichtig uit over de aardbeien, strijk glad en zet de taart dan voor minimaal 8 uur in de koelkast om op te laten stijven.
  • Als laatste garneer je de cheesecake met de overgebleven aardbeien.

Variatie:

  • Gebruik in plaats van aardbeien ander soort fruit zoals: frambozen, bosbessen en/of bramen.
  • Garneer de taart nog extra met de overgebleven notenmelanche.
  • Je kunt de aardbeien tussen de bodem en het mengsel ook weglaten, dan wordt de taart wat lager.

Tip:

  • Gebruik geen diepvriesfruit. In de koelkast ontdooit het fruit en zakt het overtollige vocht in de bodem. Je krijgt dan een zompige bodem en de taart is dan moeilijk aan te snijden.

 


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply