0

Aardbeientriffle in een glaasje met slagroom en meringue

Deze eenpersoons aardbeientriffle in een glaasje met slagroom en meringue is een prachtige afsluiter van een goed diner. Voor de triffle heb je slechts 4 ingrediënten nodig, het dessert ziet er spectaculair lekker uit, je kunt het van te voren maken en het is ook nog eens in een kwartiertje gepiept. Heb ik je overgehaald? Ik dacht het wel toch?

Het dessert is lekker luchtig, doordat je alleen slagroom gebruikt. Vaak wordt er ook mascarpone gebruikt, maar dit maakt het dessert meteen een stuk zwaarder. De aardbeitjes zorgen voor een lekkere frisse twist.

Ingrediënten voor 6 eenpersoons aardbeientriffles:

  • 400 gram verse aardbeien
  • 400 ml slagroom
  • 250 gram diepvriesaardbeien
  • 125 gram merengue (smaak naar keuze)

Bereidingswijze:

  • Was de aardbeien, haal de kroontjes er af en snijd in stukjes.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Verwarm de diepvriesaardbeien in een pannetje. Zodra deze zacht zijn geworden, pureer deze dan tot een gladde aardbeiensaus.
  • Verdeel de aardbeien over de glaasjes en houdt ongeveer 12 kleine stukjes aardbei over.
  • Schep een flinke lepel slagroom op de aardbeien.
  • Giet de aardbeiensaus bij de overige slagroom en spatel er voorzichtig doorheen. Zorg er voor dat je nog een mooie swirl ziet i.p.v. dat je de aardbeiensaus volledig door de slagroom mengt.
  • Verdeel het aardbeienslagroommengsel over de glaasjes.
  • Snijd de meringues grof en verdeel rijkelijk over de slagroom.
  • Top af met de overige aardbeitjes.

Wil je meer dessertinspiratie? Kijk dan eens op de dessert pagina van Trood.

Heb jij deze triffle of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply