0

Abrikozenmuffins met cacaonibs

Abrikozenmuffins met cacaonibs, gemaakt van speltmeel. Bij muffins denk je al snel aan ‘zoet’, maar dat zijn deze muffins dat niet echt; ondanks dat de gedroogde abrikozen zorgen voor een licht zoete smaak op de achtergrond.

Wil je de muffins toch wat zoeter, dan kun je wat honing toevoegen aan het beslag.

De muffins zijn zonder toegevoegde geraffineerde suikers (tenzij je honing toevoegt) en erg lekker met wat zelfgemaakte jam. Lekker als ontbijt, tussendoortje of bij de koffie of thee.

In elk hapje zitten wel wat cacaonibs, een aangename verrassing!

Om deze muffins te maken gebruik ik een siliconen muffinvorm. Als je deze van te voren goed insmeert met wat olijfolie, komen de muffins er na afloop prachtig uit.

Ingrediënten voor 9 muffins:

  • 250 gram speltmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 140 ml amandelmelk
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 2 el cacaonibs
  • 10 gedroogde abrikozen
  • optioneel: 2 el honing of jam na afloop

Keukengerei:

  • Siliconen muffinvorm voor minimaal 9 muffins

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet de muffinvorm licht in met wat olijfolie.
  • Doe het speltmeel en het bakpoeder in een mengkom en roer door elkaar.
  • Kluts het ei lobbig in een kommetje en voeg de amandelmelk en de gesmolten kokosolie toe. Kluts door elkaar en voeg vervolgens toe aan de droge ingrediënten.
  • Roer dit beslag met een vorm goed door, tot een egaal geheel.
  • Snijd de abrikozen door de helft en vervolgens in dunne reepjes. Voeg deze samen met de cacaonibs toe aan het beslag en roer goed door (als je honing gebruikt, voeg deze dan nu ook toe).
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bestrooi met nog wat cacaonibs.
  • Bak de muffins af in 20 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Haal de muffins voorzichtig uit de muffinvorm en besmeer met wat zelfgemaakte jam.

Meer muffins maken? Probeer dan ook eens deze havermoutmuffins met wortel en sinaasappel.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply