Amandeltaartje met rood fruit

Dit amandeltaartje met een vulling en topping van rood fruit lijkt een heleboel werk, maar dat valt best mee! De vulling en topping bestaat namelijk slechts uit roomkaas en diepvries rood fruit. De cake is lekker luchtig en bevat alleen pure ingrediënten.
Door baking soda in combinatie met appelciderazijn te gebruiken rijst de cake beter en krijgt deze een wat bollere vorm. De taart is natuurlijk vrij van toegevoegde suikers en met deze creatie steel je absoluut de show op een feestje!

Ingrediënten:

voor 1 laag cake:

  • 150 gram amandelmeel
  • 50 gram speltmeel
  • 4 eieren
  • 1 zakje baking soda
  • scheutje appelciderazijn
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • scheutje amandelmelk
  • 2 eetlepels Stevia Kristal Sweet

voor de vulling en topping:

  • 1 bakje Philadelphia (je kunt de light versie nemen)
  • 250 gram diepvries rood fruit

Keukengerei:

  • Springvorm 20 cm

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 145 graden en bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier.
  • Meng de 2 soorten meel goed door elkaar en voeg vervolgens alle overige ingrediënten voor de cake toe. Mix de ingrediënten goed door elkaar tot een egaal beslag.
  • Giet het beslag in de springvorm en bak in 45 minuten gaar. Haal de cake uit de springvorm en laat volledig afkoelen.
  • Herhaal bovenstaande stappen voor de 2e cakelaag.
  • Ontdooi het diepvriesfruit en mix deze in de blender. Er mogen nog wat stukjes in zitten.
  • Meng het fruit met de philadelphia.
  • Verspreid de helft van het roomkaasmengsel over de eerste cakelaag.
  • Leg vervolgens de volgende cake op het roomkaasmengsel en bestrijk deze met het andere deel.
  • Zet het taartje nog 2 uur in de koelkast, zodat de vulling en topping wat kan opstijven.
  • Top af met bloemen of met vers fruit naar keuze.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply