0

Antwerpen

Antwerpen ligt lekker dicht bij ons land, hartstikke leuk om een dagje (en het liefst ook een nachtje!) naar toe te gaan. Ideaal voor een stedentrip. Hieronder vertel ik je wat ik heb gedaan in mijn weekend in Antwerpen en natuurlijk ook (niet onbelangrijk) waar ik heb gegeten!

Winkelen

In Antwerpen kun je hartstikke goed shoppen! De Meir is toch wel de bekendste en ook de grootste winkelstraat in Antwerpen. Deze winkelstraat is lekker breed en je vindt er veel bekende winkels (H&M, Primark, Zara, Hema enz.). Je kunt je hier gerust een dagje vermaken. Let wel op: de winkels zijn niet standaard open op zondag!

Wanneer je de Meir helemaal uitloopt, kom je vanzelf terecht bij de Keyserlei. Hier vind je vooral eetgelegenheden.

Als je op de Keyserlei loopt, ontkom je niet aan het prachtige station van Antwerpen. Even naar binnen lopen is leuk, want het is een mooi station.

Eetgelegenheden

In deze stad zitten ook genoeg eetgelegenheden. Altijd moeilijk om een keuze te maken, daarom zet ik er hieronder een aantal op een rijtje.

#1 Otomat

Bij Otomat kun je niet reserveren. Wij moesten dan ook ongeveer 20 minuten wachten toen we rond 19.30 uur binnenlopen. De menukaart bestaat uit pizza’s en wat kleine salades. De pizza’s hebben bijzondere toppings (zie de kaart hieronder) en de pizza’s die wij hadden, waren erg lekker! De pizza’s worden aangesneden geserveerd. Geen restaurant om lang te tafelen, maar wel leuk voor 1,5 uur om een lekkere pizza te eten!

Van Schoonbekeplein 11
2000 Antwerpen

Pizza met zoete aardappel, pompoen, rode ui, appel, pepers en geitenkaas
Pizza met tijm, mozzarella, gekarameliseerde rode ui en Grano Padano

#2 Butcher’s Coffee

Een zaakje, dat ongeveer 20 minuten uit het centrum is verwijderd. Wij hebben hier ontbeten. Niet heel goedkoop voor ontbijt, wel erg lekker en ook voldoende! Je kunt voorin zitten of door de keuken lopen en achterin een plekje nemen.

Kasteelstraat 57
2000 Antwerpen

Mushroom Crush
Breakfast Burger
Cranberry thee en een coldpressed raspberry/pear juice

#3 Le Pain Quotidien

Er zitten er meerdere in Antwerpen en ik bezocht die aan de Graanmarkt. Een grote zaak en leuk om te lunchen. De kaart is zeer uitgebreid.

Graanmarkt 6
2000 Antwerpen

Matcha thee
California Tartine (roomkaas, zalm, tomaat, zeewier en avocado)

#4 Frites Atelier

Als je in Antwerpen bent, is het zeker de moeite waard om hier een flinke portie dikke friet te halen. Frites Atelier is van Sergio Herman en hij heeft ook vestigingen in Den Haag, Utrecht, Arnhem en Gent. Je kunt kiezen uit verschillende toppings en heerlijke sauzen. Mijn favoriet? Natuurlijk de truffelmayonaise! Wel iets duurder dan een gemiddelde portie friet: voor friet met saus betaal je €5, wil je friet met een speciale topping, dan wordt het wat meer.

Korte Gasthuisstraat 32
2000 Antwerpen

#5 The Jane

Mijn absolute nummer 1 in Antwerpen is The Jane. Hier moet je wel reserveren (3 maanden van te voren!). Hier hebben wij een geweldige avond gehad. In mijn blog over The Jane vertel ik daar meer over.

Paradeplein 1
2018 Antwerpen

Overnachten

Wij sliepen in The Plaza Hotel, dat ongeveer 20 minuten lopen van het centrum ligt (en 15 minuten lopen naar The Jane). Een klassiek, maar toch heel modern hotel. Ik kan je dit hotel echt aanbevelen! Ontbijt kun je voor €16 per persoon bijboeken.

Charlottalei 49
2018 Antwerpen


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply