0

Appel amandelbroodje met noten en rozijnen

Dit appel amandelbroodje met noten en rozijnen is echt perfect gelukt al zef ik het zelf. De structuur van dit broodje zit tussen een cake en brood in. Heel krokant en crunchy aan de buitenkant en kruimelig en zacht aan de binnenkant. Bij elk hapje heb je ook een zacht en zoet stukje appel te pakken, een rozijntje en een stukje walnoot: heerlijk!

Het is ook weer zo makkelijk te maken. Even alle ingrediënten afmeten en wegen, je doet alles bij elkaar, mengen, in de oven en dan is het wachten. Makkelijker kan niet!

Ingrediënten:

  • 300 gram amandelmeel
  • 100 gram volkorenmeel
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • 1 appel
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 2 flinke handen rozijnen
  • 1 handje walnoten
  • 2 el honing
  • 20 gram amandelschaafsel

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  • Doe het amandelmeel, het volkorenmeel, de bakpoeder, walnoten en rozijnen in een kom. Meng door elkaar. Voeg de stukjes appel toe.
  • Meng in een andere kom de melk met de eieren. Voeg toe aan alle droge ingrediënten en meng door elkaar. Er ontstaat nu een dik beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm en top af met het amandelschaafsel.
  • Bak in 40 minuten af in een voorverwarmde oven.

Tip:

  • Wil je dit broodje glutenvrij maken? Gebruik dan bijvoorbeeld boekweitmeel in plaats van volkorenmeel.
  • Hou je niet van amandelschaafsel? Laat het dan gerust weg.
  • Dit broodje is ook heerlijk met een beetje zelfgemaakte jam.

Zin in meer van dit gezonde cakes? Kijk dan eens op de cakepagina van Trood. Daar vind je vast nog meer lekkere dingen!

Heb jij dit broodje of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply