Appel-bananencake

Deze appel-bananencake is een variatie op mijn bananenbrood. Het recept is uiteraard vrij van toegevoegde suikers, maar daar merk je niets van! De banaan, appel en rozijnen zijn zoet genoeg.
Je kunt het speltmeel ook vervangen voor havermout, amandelmeel of een ander soort meel. De structuur kan daardoor wel iets anders worden.

De hazelnoten zijn heerlijk in dit recept, die zorgen af en toe opeens voor een knapperig hapje!

Je kunt gerust een plakje nemen van deze cake als ontbijt, want het bevat alleen maar pure en voedzame ingrediënten. Ook lekker voor bij de thee of als snack tussendoor.

Ingrediënten:

  • 170 gram speltmeel
  • 3 rijpe bananen
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 eieren
  • handje hazelnoten
  • 1 appel
  • flinke hand rozijnen

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Prak de bananen fijn met een vork.
  • Voeg de eieren, het speltmeel en de bakpoeder toe en roer goed door elkaar.
  • Schil de appel en snijd in blokjes. Voeg deze toe aan het beslag.
  • Hak de hazelnoten grof en voeg samen met de rozijnen toe aan het beslag.
  • Roer het geheel goed door elkaar.
  • Schenk het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en bak in 45 minuten af in een voorverwarmde oven.

Vind je deze cake lekker? Probeer ook eens deze appelmoescake!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply