Appelmoescake

Deze appelmoescake heeft veel weg van de smaak van een appeltaart, maar heeft een zachtere structuur, vooral aan de binnenkant. Er zitten lekkere knapperige stukjes noten doorheen.
In dit recept gebruik ik een potje appelmoes van Servero. Dit is appelmoes die voor 100% uit appels bestaat en dus geen toegevoegde suikers bevat, waardoor de cake ook nog eens verantwoord is. Een plakje is heerlijk als ontbijt, maar ook als tussendoortje of bij de thee/koffie.

Ingrediënten:

  • 200 gram havermout
  • 3 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 350 gram appelmoes (zonder suiker)
  • handje walnoten
  • handje cashewnoten
  • 1 eetlepel gojibessen
  • 1 eetlepel kaneel

Keukengerei:

  • Cakevorm 27 cm

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Voeg alle ingrediënten bij elkaar en roer goed door.
  • Giet het mengsel in de cakevorm en bak de cake af in 45 minuten in een voorverwarmde oven.

Tip:

  • Je kunt de cake in plakjes snijden en vervolgens zo’n 3 maanden goed houden in de vriezer.

Vind je deze appelmoescake lekker? Probeer dan ook eens deze variant met banaan.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply