Deze appelmuffins met bosbessen zijn lekker voor elk moment van de dag. Je kunt ze eten als ontbijt, als lekkere healthy snack tussendoor, als iets lekker bij de thee… verzin het maar!
Helemaal verantwoord en toch zoet door de appel, appelmoes en de bosbessen. Ik gebruikte ook wat walnoten voor een lekkere bite van de muffins.
De muffins zijn glutenvrij als je glutenvrije havermeel gebruikt, dus dat is voor iedereen genieten.
Ingrediënten voor 6 muffins:
- 1 appel
- 50 gram havermeel
- handje walnoten
- 50 gram amandelmeel
- 1 ei
- 25 ml zonnebloemolie
- 150 gram appelmoes
- 1 tl kaneel
- 2 tl bakpoeder
- flinke hand bosbessen
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvormpjes in. Als je siliconen muffinvormpjes gebruikt, is dat niet nodig.
- Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
- Meng alle natte ingrediënten met elkaar in een kom.
- Voeg alle droge ingrediënten toe en meng tot een egaal beslag.
- Spatel vervolgens de appelblokjes en de walnoten door het beslag.
- Vul de muffinsvormpjes met het beslag en top af met wat bosbessen. Druk deze een beetje in het beslag, zodat ze er tijdens het bakproces niet uitvallen.
- Bak de muffins in 25 minuten af in een voorverwarmde oven.
Zin in meer van dit soort gezonde cakejes of muffins? Kijk dan eens op de cakepagina van Trood. Daar vind je vast nog meer lekkere dingen!
Heb jij deze muffins of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments