0

Appelontbijttaartje met kwark en warme appelstukjes

Dit appelontbijttaartje met kwark en gebakken appel zegt het eigenlijk zelf al: heerlijk als ontbijt. En wie wil er nou niet met taart de dag beginnen? Iedereen toch! Dit taartje zit boordevol goede an natuurlijke ingrediënten, zonder gekke toegevoegde geraffineerde suikers.

Bij elk hapje proef je een lekker zacht stukje appel en de kaneel maakt het taartje kruidig. Wil je een glutenvrij taartje? Vervang de volkorenspeltmeel dan door een glutenvrije variant zoals amandelmeel of glutenvrij havermeel. Zo kan iedereen genieten van deze topper!

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 80 gram volkorenspeltmeel
  • 2 appels
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl honing
  • 100 gram kwark + 25 gram om af te toppen
  • 1 tl bakpoeder

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een springvorm van 12 cm met bakpapier.
  • Schil de appels en snijd in blokjes.
  • Meng de eieren met de kwark en honing. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe behalve de appel en mix tot een egaal beslag.
  • Voeg daarna de stukjes van ruim 1 appel toe en spatel er doorheen.
  • Schenk het beslag in de springvorm en bak het taartje af in 30 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Kook ondertussen de overige stukjes appel in een pannetje met kaneel totdat deze zacht zijn. Giet af en laat uitlekken.
  • Top het taartje af met kwark en de warme appeltjes.

Zin in meer van dit soort taartjes? Kijk dan eens op de taartenpagina van Trood.

Heb jij dit taartje of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply