Deze appelroosjes met kaneel lijken bijna een kunstwerk, maar eerlijk: niets is minder waar. Met slechts drie ingrediënten zet je deze heerlijke bladerdeegtoppers op tafel. Het is echt een makkie!
De kunst is wel om de appelpartjes zo dus mogelijk te zijn, je moet namelijk gaan rollen en je wilt niet dat de schijfjes appel breken. Het is daarom handig om de schijfjes 1 minuut te koken, zodat ze wat zachter worden.
Je kunt variëren met de vulling. Ik ging voor appel en kaneel, ik vind dat echt een heerlijke combinatie, maar appel en honing of appel en kokosbloemsuiker of appel en jam of appel en chocoladepasta kan ook allemaal… moet ik nog even doorgaan?
Je maakt in ieder geval indruk met deze appelroosjes bij de visite! Leuk voor bij de koffie/thee, maar ze staan ook heel gezellig bij een brunch.
Ingrediënten:
- 1 rode appel
- 1 rol vers bladerdeeg
- kaneel
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de appel door de helft, verwijder de klokhuizen en snijd in flinterdunne schijfjes.
- Kook de appelschijfjes 1 minuut. Giet af en laat goed uitlekken en afkoelen.
- Rol het bladerdeeg uit. Snijd in de lengte in vier lange stroken. Snijd deze vervolgens door de helft. Zo ontstaan er acht strokken.
- Leg de appelpartjes dakpansgewijs op de strook. Laat de schil aan de bovenkant wat uitsteken.
- Bestrooi met kaneel.
- Vouw de zijkant van het bladerdeeg net iets over de onderkant van de appelschijfjes en druk de randjes goed aan (zo voorkom je dat de appelroosjes openspringen tijdens het bakproces).
- Rol strak op en zet in een muffinvorm. Herhaal dit nog 7 keer.
- Bak de appelroosjes af in 25 minuten in een voorverwarmde oven.
Ik heb nog zo’n leuke brunchtip voor je. Heb je deze cruffins al eens gemaakt?
Heb jij deze appelroosjes met kaneel of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments