0

Auberginerolletjes

Deze auberginerolletjes zien er zo vrolijk uit door de mooie combinatie van allerlei kleuren. De mousse is gemaakt van witte bonen en ja, dat is echt lekker!
Ideaal om te serveren bij de borrel, op een verjaardag of als voorgerecht!

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • blik witte bonen in tomatensaus (400 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram basilicum
  • 100 gram Parmezaanse kaas

Keukengerei:

  • blender/keukenmachine
  • satéprikkers

Bereidingswijze:

  • Snijd de aubergine in plakken van ongeveer een halve centimeter en gril ze in een pan of op een grillplaat totdat ze zacht zijn.
  • Laat de plakken afkoelen.
  • Hak ondertussen de knoflook fijn en maal deze samen met de witte bonen in tomatensaus in de blender/keukenmachine tot een egaal en smeerbaar mengsel.
  • Schep een theelepel van de bonenspread op het uiteinde van de aubergineplak en leg daarop een blaadje basilicum. Rol op en zet vast met een satéprikker.
  • Doe dit totdat alle aubergineplakken op zijn.
  • Leg de rolletjes naast elkaar en bestrooi met de Parmezaanse kaas en de overgebleven basilicum.

Tip:

  • Houd je nog wat over van de bonenspread? Bewaar deze dan in een afgesloten bak in de koelkast, want deze is nog lekker voor op brood of een cracker/toastje.

 


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply