0

Auto huren Just Drive in Curaçao

Ga je naar Curaçao? Dan ontkom je er bijna niet aan (van te voren) een auto te huren. Hieronder vertel ik je mijn tips en ervaringen!

Waarom een auto?

Ondanks dat Curaçao een klein eiland is, heb je toch echt een auto nodig, als je iets van het eiland wilt zien. Curaçao is 31 km lang en 8 km breed. In veel landen kun je van het openbaar vervoer op aan. Daar zou ik, als ik jou was, niet op rekenen in Curaçao. Het openbaar vervoer is totaal niet ingesteld op toeristen. Het is maar afwachen wanneer de bus komt, maar ook óf de bus komt! Geen prettige gedachte. Het is heerlijk om verschillende strandjes aan te doen en een auto is dan toch echt een must op dit eiland.

Autoverhuurder

Ik huurde mijn auto bij Just Drive. In Nederland legde ik al contact met Edgar, de eigenaar, via de mail. Dit verliep vlekkeloos en uiteindelijk kreeg ik dezelfde avond de bevestiging toegestuurd via whatsapp. Lekker snel en modern! Verder ontving ik nog instructies over waar ik, eenmaal buiten het vliegveld, heen moest lopen. Ik heb nog nooit zo snel een auto gehuurd!

De auto ophalen

Wanneer je de airport uitloopt, loop je meteen helemaal naar rechts en volg je de bordjes ‘Car rentals’. Na ongeveer 150 meter kom je terecht bij de ‘Just Drive Shuttle’. Binnen een paar minuten werd ik door de shuttle opgepikt die ongeveer elke 15 minuten komt. Deze brengt je in nog geen 2 minuten naar de plek waar alle auto’s worden verhuurd (aan de overkant van het vliegveld).

Onze auto: een Nissan X-trail, stond al helemaal klaar: schoon, netjes en bijna gloednieuw! Edgar stond er zelf om ons even wegwijs te maken met de auto. Een ontzettend vriendelijke man, die zijn werk vol passie doet!

Met de Nissan X-trail kun je ook een beetje off-road rijden en dat is toch wel heel fijn. De wegen richting sommige strandjes zijn niet altijd geasfalteerd en zitten soms vol kuilen en dan is zo’n hoge, grote wagen wel lekker! Wanneer het heeft geregend, zie je niet hoe diep de kuilen zijn, ook dan komt een wat hogere auto goed van pas.

Check hier voor de beschikbaarheid en actuele prijzen bij Just Drive.

Service Just Drive

Een auto huren bij Just Drive heeft een aantal voordelen:

  • Een kinderstoeltje erbij? Dat is gratis;
  • Ze zijn 24/7 bereikbaar, ook via whatsapp;
  • Ophaal- en wegbrengservice naar het vliegveld;
  • Gratis extra bestuurder;
  • Andere auto bij autopech.

Navigatie

Een aantal jaar geleden was het een must om een Tomtom te huren. Nu kan ik je alleen maar aanbevelen om de app ‘Maps.me’ van te voren te downloaden en vervolgens de kaart van Curaçao. Ik kan niet meer zonder deze app in het buitenland. Alles is te vinden en met deze app kom je echt overal!

Tanken op Curaçao

Tanken op Curaçao is een stuk goedkoper dan in Nederland, je betaalt ongeveer de helft! Betalen doe je hier vooraf, dat betekent dat de pomp stopt, zodra het vooraf bepaalde bedrag is bereikt. Het is dus goed om van te voren even in te schatten hoeveel je moet tanken.

Just Drive geeft de auto af met een volle tank en vraagt jou ook de auto met een volle tank af te leveren. Hou daar dus rekening mee als je de auto terugbrengt!

Auto inleveren

Je levert de auto zelf weer in op dezelfde plek. De auto wordt uiteraard even gecontroleerd. Iemand van Just Drive brengt jou vervolgens met dezelfde auto of een andere auto naar het vliegveld 2 minuten verderop.

Ik kan je echt aanbevelen om een auto te huren bij Just drive: betrouwbaar, fijne auto’s en een snelle service. Binnen no time rijd je met jouw huurauto naar je verblijf en kan je vakantie beginnen!

Ik verbleef op Boca Gentil in Jan Thiel, via Curaçao Exclusief. Dat ligt op ongeveer 20/25 minuten van het vliegveld af. Hier lees je meer over Boca Gentil.

Heb je naar aanleiding van mijn blog ook een auto gehuurd bij Just Drive? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply