0

Bananen yoghurt cake met zonnebloempitten

Deze bananen yoghurt cake met zonnebloempitten is de zoveelste variatie op mijn klassieke bananenbrood. Banaan is uiteraard de basis, maar deze keer voeg ik ook wat yoghurt toe voor een frisse smaak.

De cake is zonder toegevoegde geraffineerde suikers en toch lekker zoet door de banaan. Zelf vind ik het altijd lekker als er een bite zit in de cake, daarom voeg ik vaak noten toe aan het beslag. Walnoten zijn uitermate geschikt om door het beslag te roeren. Heerlijk om een hap te nemen met een stukje walnoot.

De bovenkant bestrooi ik deze keer met zonnebloempitjes. Ziet er niet alleen heel leuk uit, maar is ook heel lekker!

Ingrediënten:

  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram tarwebloem
  • 60 gram havermout
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 120 ml yoghurt van arla
  • 1 zakje baking soda
  • flinke hand walnoten
  • zonnebloempitjes

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Meng de eieren met de yoghurt. Prak de bananen fijn en voeg toe aan het yoghurtmengsel. Roer goed door elkaar.
  • Voeg nu de amandelmeel, tarwebloem, havermout en baking soda toe. Roer tot een egaal beslag.
  • Voeg als laatste een flinke hand walnoten toe en roer door het beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bestrooi de bovenkant volledig met zonnebloempitjes.
  • Bak de cake af in 45 minuten in een voorverwarmde oven.

Trek gekregen in meer cake? Probeer dan ook eens deze mango-yoghurtcake of deze glutenvrije bananencake van maismeel.

Heb jij deze Bananen yoghurt cake met zonnebloempitten of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply