0

Bananenbroodmuffins met crunchy granola

Deze bananenbroodmuffins met crunchy granola zijn zo lekker, dat ik mij afvraag, waarom ik deze combinatie niet eerder heb bedacht. Bananenbrood kennen we allemaal wel en er zijn denk ik honderden recepten te vinden op internet. Gelukkig maar, want ik kan geen genoeg krijgen van bananenbrood en daarom probeer ik ook regelmatig wat anders uit.

Ideaal aan bananenbrood is dat het al zoet is door de bananen en je dus geen overige suikers hoeft toe te voegen. Zo blijft het ook nog eens een verantwoord tussendoorje.

Deze keer maakte ik muffins in plaats van een hele cake en voegde ik er crunchy granola van Oot Granola aan toe. Daarbij moet ik zeggen dat ik muffins er ook altijd zo gezellig uit vind zien en het is precies een goede portie voor 1 persoon.

Krijg je de muffins niet in één keer op? Je kunt ze gerust 2 tot 3 dagen bewaren of invriezen, zodat je er op een later moment nog van kunt genieten. Haal de muffin bijvoorbeeld de avond van te voren uit de vriezer, zodat je een heerlijk en gezond ontbijtje hebt!

Ingrediënten voor 9 muffins:

 • 3 rijpe bananen
 • 100 gram amandelmeel
 • 150 gram volkoren tarwemeel
 • 3 eieren
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 zakje baking soda
 • scheutje appelciderazijn
 • 4 el Oot Granola Pumpkin Spice

Bereidingswijze:

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvormpjes in. Als je siliconen muffinvormpjes gebruikt, is dat niet nodig.
 • Prak de bananen fijn en voeg de eieren toe. Meng tot een egaal geheel.
 • Voeg het amandelmeel, volkoren tarwemeel en de bakpoeder toe. Meng opnieuw tot een egaal beslag.
 • Doe de baking soda in een glas en voeg de appelciderazijn toe. Het mengsel gaat nu bruisen. Voeg het toe aan het beslag en meng er door heen.
 • Voeg nu nog de granola toe en spatel door het beslag.
 • Verdeel het beslag over de 9 muffinvormpjes en bak in 20 minuten af in een voorverwarmde oven.

Zin in meer van dit soort gezonde cakejes of muffins? Kijk dan eens op de cakepagina van Trood. Daar vind je vast nog meer lekkere dingen!

Heb jij deze muffins of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply