0

Bananencake met cacaonibs

Bananencake met cacaonibs; dat klinkt goed toch? De combinatie van banaan en chocolade is natuurlijk altijd lekker en in deze cake zijn beide smaken subtiel verwerkt.

In dit recept gebruik ik verschillende soorten meel. De cake is lekker luchtig en dat komt door het gebruik van amandelmeel en door baking soda te combineren met appelciderazijn. Hierdoor komen er gasbelletjes vrij die de cake ook luchtiger maken.

Lekker voor bij de thee of koffie, bij het ontbijt of gewoon lekker als tussendoortje.

Ingrediënten:

  • 120 gram volkoren speltmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 70 gram havermout
  • 50 gram dadels
  • 3 eieren
  • 3 bananen
  • 1 zakje baking soda
  • Scheutje appelciderazijn
  • 50 gram cacaonibs
  • 25 gram gojibessen

Keukengerei:

  • Cakeblik 27 cm

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier.
  • Mix de bananen, eieren en havermout in de blender tot een egaal mengsel, voeg vervolgens de dadels toe en mis nogmaals tot een egaal mengsel.
  • Voeg nu al mixend de volkoren speltmeel en het amandelmeel toe. Wanneer het meel goed is opgenomen voeg je al mixend de baking soda en de appelciderazijn toe. Mix het geheel nog even goed.
  • Zet de blender uit en spatel 40 gram van de cacaonibs en alle gojibessen door het beslag.
  • Giet het beslag in het cakeblik en strijk glad. Verdeel de overige cacaonibs er over heen en bak in 45 minuten af in een voorverwarmde oven.

Tip:

  • Heb je cake over? Snijd deze dan in plakjes en bewaar in de vriezer.

Trek gekregen in meer cakes met banaan? Probeer dan ook eens deze appel-bananencake of wat dacht je van deze chocopasta- bananencake? Last but zeker not least: dit bananenbrood wil je vast ook eens proberen!


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply