0

Bananencake met jamswirl

Deze bananencake met jamswirl is weer net even een andere variant op de bananencake die je misschien gewend bent. De jam geeft een andere twist aan dit bekende recept. Ik gebruik de jam van Zonnatura, omdat deze geen toegevoegde geraffineerde suikers heeft. Zo blijft deze bananencake een gezond tussendoortje.

Ook een leuke bijkomstigheid van deze bananencake: je hebt slechts 6 ingrediënten nodig, die je zeer waarschijnlijk wel in huis hebt. Dus krijg je spontaan zin om te bakken? Dan is deze cake een aanrader!

Ingrediënten:

  • 250 gram tarwebloem
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 100 gram Zonnatura jam

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Prak de bananen fijn tot moes. Voeg de eieren toe en meng tot een egaal geheel.
  • Voeg nu de tarwebloem, bakpoeder en kaneel toe en meng tot een egaal beslag.
  • Giet de helft van het beslag in het bakblik. Verdeel op verschillende plekken de jam en maak swirls met een satéprikker.
  • Giet nu het overige beslag in het bakblik en verdeel de laatste jam over het beslag. Maak nogmaals met een satéprikker wat swirls.
  • Bak de cake af in 35 minuten in een voorverwarmde oven.

Meer varianten maken van een bananencake? Bekijk dan eens de bananencake pagina. Daar vind je vast nog iets lekkers!

Heb je dit recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply