0

Bananenmuffins van amandelmeel met dadelstroop

Deze bananenmuffins van amandelmeel met dadelstroop zijn de perfecte muffins als tussendoortje. Ze zijn voedzaam, vullend en overheerlijk! Om de muffins een zoete smaak te geven gebruik ik bananen en dadelstroop. Dadelstroop is een natuurlijk zoetmiddel zonder toegevoegde geraffineerde suikers. Zo geef je jouw baksels een verantwoord zoetje.

Deze muffins kun je ook helemaal vegan en glutenvrij maken. Zorg er dan voor dat je havermeel gebruikt dat glutenvrij is en gebruik amandelmelk in plaats van melk!

Ik eet deze muffins eigenlijk elk moment van de dag: als ontbijt, als tussendoortje of als iets lekkers bij de thee. Hoe dan ook, ze zijn altijd lekker krokant van buiten en smeuïg van binnen!

Ingrediënten voor 6 muffins

  • 2 bananen
  • 50 gram amandelmeel
  • 100 gram havermeel
  • 1 tl maïzena
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 el citroensap + rasp van een halve citroen
  • 30 ml melk
  • 2 el dadelstroop 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de muffinvormpjes in. Als je siliconen muffinvormpjes gebruikt, is dat niet nodig.
  • Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer door elkaar.
  • Prak de bananen in een andere kom fijn en voeg alle natte ingredïenten toe. Roer tot een egaal beslag.
  • Voeg het bananenmengsel toe aan alle droge ingrediënten en roer opnieuw tot een egaal beslag.
  • Verdeel het beslag over de 6 muffinvormpjes en bak in 35 minuten af in een voorverwarmde oven.

Zin in meer van dit soort muffins? Kijk dan eens op de muffinspagina van Trood. Daar vind je vast nog meer lekkere dingen!

Heb jij deze muffins of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply