0

Bananenmugcake met rood fruit uit de oven

Deze bananenmugcake met rood fruit uit de oven is een verrassend lekker ontbijtje en het leuke is: je maakt ‘m razendsnel! Met slechts 5 ingrediënten zet je dit gezonde ontbijtje op tafel. Ik vind een mugcake altijd net een gebakje, maar dan een gezonde versie.

In deze bananenmugcake vind je alleen pure ingrediënten. De banaan en het rood fruit zorgen er voor dat de mugcake toch licht zoet is.

De mugcakes moeten wel in de oven, dus als je een snel ontbijtje wilt, is het handig het beslag een avond van te voren te maken, zodat je ’s ochtends de kopjes alleen nog maar in de oven hoeft te zetten. Terwijl je bezig bent met je ochtendritueel, worden jouw mugcakes mooi goudbruin in de oven! Dat is pas multitasken!

Ingrediënten voor 2 mugcakes:

  • 1 banaan
  • 5 el havermout
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • handje rood fruit

Keukengerei:

  • 2 ovenbestendige kopjes

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de kopjes in.
  • Prak de helft van de banaan tot moes (bewaar de andere helft).
  • Voeg het ei, de havermout en de bakpoeder toe en roer tot een egaal mengsel. Voeg als laatste het rood fruit toe.
  • Schep het beslag in 2 ovenbestendige kopjes.
  • Bak de mugcakes af in 25 minuten in een vooverwarmde oven.
  • Snijd de overige halve banaan in plakjes en top de mugcakes daar mee af.

Zin in meer gezonde ontbijtjes? Kijk dan eens op de ontbijtpagina van Trood. Daar vind je vast nog meer lekkere dingen!

Heb jij dit ontbijtje of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply