Wat is er nou lekkerder dan de dag beginnen met bananenpannenkoekjes! Goed nieuws: met deze pannenkoeken hoef je je absoluut niet schuldig te voelen, want ze zijn (ja, echt waar!) voedzaam, verantwoord en gezond.
Deze bananenpannenkoekjes bevatten slechts 5 ingrediënten. Ik gebruik als topping walnoten, kaneel en banaan, maar hierin kun je natuurlijk variëren.
Lekker bakken en daarna… stapelen maar!
Ingrediënten:
Voor 6 pannenkoekjes:
- 40 gram havermout
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 banaan
- scheutje amandelmelk
Extra’s en topping:
- 1 banaan
- handje walnoten
- kaneel
- eventueel wat honing
Bereidingswijze:
- Vermaal de havermout in de keukenmachine tot meel.
- Voeg de banaan toe en mix deze met het havermoutmeel.
- Voeg vervolgens het bakpoeder en het ei toe en mix tot een glas beslag.
- In totaal heb je nu ongeveer 150 milliliter beslag. Hier kun je 6 pannenkoekjes van maken.
- Verwarm wat kokosolie in een koekenpan en maak 3 rondjes (elk van ongeveer 30 milliliter) van het beslag.
- Zet het vuur laag en wacht tot de onderkant van de pannenkoekjes goed gaar zijn.
- Keer de pannenkoekjes om met een spatel en wacht tot ook deze kant goed gaar is.
- Maak van het overgebleven beslag nog 3 pannenkoekjes.
- Snijd de 2e banaan in plakjes en bak deze aan beide kanten in dezelfde pan.
- Leg één pannenkoekje op het bord en bestrooi met wat walnoten, kaneel en stukjes banaan. Herhaal dit tot de pannenkoekjes op zijn en top af met wat stukjes banaan.
- Drapeer er eventueel nog wat honing over heen.
Tip:
- Maak er niet 1 grote pannenkoek van, want dat wordt het lastig om deze om te keren.
No Comments