0

Bananentaart met supermuesli en kardemom

Deze bananentaart met supermuesli en kardemom is een taartje dat je uitstekend kunt eten als ontbijt! Waarom? Er zitten onder andere bananen in, yoghurt, ei en muesli. Ongeveer alles wat je wilt bij een ontbijtje toch?

Door muesli door het beslag te mengen, krijg je een net wat stevigere bite en wordt de taart ook nog eens voedzamer. Ook topte ik de taart af met de muesli. Bovenop wordt de muesli namelijk lekker krokant en het staat zo gezellig.

Het is een vrije grote taart, maar dat geeft niet. Ik maak er puntjes van en vries deze in. Zo kan ik nog een paar dagen genieten van een heerlijk ontbijtje of iets lekkers bij de thee.

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.
  • Prak de bananen fijn en voeg de eieren, agavesiroop en yoghurt toe. Meng tot een egaal beslag.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel toe, samen met de kardemom en meng nogmaals tot een egaal beslag.
  • Spatel als laatste de helft van de muesli door het beslag en giet het mengsel in de springvorm. Top af met de overgebleven muesli en bak in 50 minuten af in een voorverwarmde oven.
  • Laat daarna volledig afkoelen, voordat je het bakpapier verwijderd.

Zin in meer gezonde taartjes? Kijk dan eens op de taarten en dessertpagina van Trood. Daar vind je vast nog meer lekkere dingen!

Heb jij dit slagroomtaartje of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply