0

Banff

Na een dag in Lake Louise doorgebracht te hebben, overnachtten we in Banff in Banff Tunnel Mountain Trailercourt. De volgende dag waren we dan ook snel op de plekken waar we heen wilden in Banff.

In dit bekende Nationale Park is ontzettend veel te zien en te doen: je kunt er allerlei trails lopen, er zijn prachtige meren en canyons. Trek dan ook zeker 2 dagen uit om Banff te verkennen.

#1 Banff Gondola Trail

In Banff kun je de gondel nemen naar ongeveer 700 meter hoogte. De kaartjes zijn rond de $60 (ongeveer €40). Wij kozen er voor om naar boven te lopen! Een trail van 5,5 kilometer, waar je ongeveer 1 uur en 45 minuten over doet. Als je uiteindelijk boven bent, geeft het wel een extra goed gevoel dat je dat hele stuk lopend hebt afgelegd, om vervolgens te kunnen genieten van een prachtig uitzicht over Banff. Je kunt boven voor de helft van de prijs een kaartje kopen om wel weer met de gondel naar beneden te gaan.

Wanneer je de tocht naar boven lopend aflegt en graag gratis naar beneden wilt met de gondel, dan moet je voor 10.00 uur weer in de gondel zitten of pas weer na 19.00 uur.

Boven zit de Gondola Summit, waar je een 360 graden uitzicht op het observatiedek, een film kan zien in het kleine theater, kan eten in 2 restaurants en meer over Banff te weten kan komen.

Na zo’n wandeling naar boven heb je absoluut trek! Voor ongeveer €20 onbeperkt kunt eten en drinken. Pluspunt: ga aan het raam zitten en lunch met een adembenemend uitzicht!

Dat is nog niet alles wat je hier boven kunt doen! Voor of na de lunch kun je nog de Sulphur Mountain Boardwalk lopen. Een gemakkelijke weg met vlakke paden en trappen naar het mooiste uitzichtpunt: Sanson’s Peak.

Op het moment dat wij daar waren scheen de zon en was het ook bewolkt. Dit zorgde voor een extra mooi uitzicht op de stad en zo stonden we letterlijk in de wolken!

#2 Bow Falls

Op 10 minuutjes rijden van de Banff Gondola liggen de Bow Falls. De waterval is meteen te zien vanaf te parkeerplek. Geen grote waterval, maar absoluut mooi om en de moeite waard om langs te rijden.

#3 Vermillion Lake

Wanneer je vanaf de Bow Falls verder rijdt, kom je na 10 minuten al bij Vermillion Lake. Een meer waar heel weinig mensen waren, toen wij dit bezochten. Er is niet één grote parkeerplaats: je moet de auto/camper dan ook ergens langs de kant in een inham zetten als je een mooi plekjes hebt gevonden om het meer te bewonderen. Een mooie en rustgevende plek.

#4 Johnston Canyon

De Johnston Canyon is een smalle kloof waar een rivier met watervallen doorheen loopt. Je kunt lopen naar de Lower Falls (1,2 kilometer enkel) of doorlopen naar de Upper Falls (2,4 kilometer enkel).

Wij zijn in verband met de tijd (het was al einde van de dag) alleen naar de Lower Falls gelopen. Ook omdat we ‘s ochtends al de trail van 5,5 kilometer naar 700 meter hadden gelopen (zie #1). De weg naar de Lower Falls is niet zwaar en je loopt dit in ongeveer 15 tot 20 minuutjes.

Na de Johnston Canyon reden wij door naar de camping: Lake Louis Hard Sided. Vanaf daar vervolgden we de volgende dag onze route in Banff.

#5 Crowfoot glacier en Bow Lake

Een half uurtje rijden vanaf Lake Louise vind je langs de weg Crowfoot Glacier en Bow Lake. Er wordt duidelijk aangegeven langs de weg dat er een ‘viewpoint’ is. Bow Lake is weer prachtig blauw en op de achtergrond is Crowfoot Glacier te zien.

#6 Peyto Lake

Op nog geen 10 minuten rijden van Bow Lake, vind je Peyto Lake. Wanneer je de auto/camper parkeert op het parkeerterrein is het een klein stukje lopen naar het meer (ongeveer 10 minuten).

De zon scheen (helaas) niet toen wij er waren, maar de kleur van het water was nu al zo blauw, dat ik mij niet kan voorstellen hoe mooi het is als de zon er op schijnt.

Het meer wordt gevoed door gletsjerwater dat vol zit met mineralen. Dit verklaart de felblauwe kleur.

#7 Mistaya Canyon

Ongeveer een half uur rijden vanaf Peyto Lake vind je Mistaya Canyon. Vanaf de parkeerplek is het zo’n 500 meter lopen.

Mistaya Canyon is een smalle diepe kloof waar een rivier met volle kracht doorheen stroomt. Je kunt de Canyon bewonderen vanaf de brug. Je kunt ook op de rotsen lopen, maar dit is wel wat gevaarlijker.

Het is bijzonder mooi om te zien hoe de rivier door de kloof stroomt en hoe het water de mooie vormen en lijnen van het gesteende heeft gevormd.

Na dit bezoek reden we alvast verder op de weg richting Columbia Icefield Discovery Centre voor de volgende dag. We sliepen op een camping die we onderweg tegenkwamen. Op deze camping waren ongeveer 50 plekken en je moest je hier zelf registreren. Dat betekent dat je eerst een plek zoekt met de camper. Vervolgens loop je terug naar het beginpunt en vul je in op welke plek je staat. Het geld stop je in een envelop en de envelop gooi je in een ‘brievenbus’. Dit alles gaat op goed vertrouwen. Voor $15 konden we hier overnachten. Een mooie plek, midden in de natuur en geen full hook up.

Heb je wat aan mijn tips gehad? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply