De titel van dit recept verraadt eigenlijk bijna alles al wat betreft de ingrediënten. Met deze bietenpannenkoekjes met gerookte zalm en crème fraîche zet je een prachtig voorgerecht op tafel. De combinatie van ingrediënten is verrassend lekker.
De bietenpannenkoekjes blijven wat zacht door de geraspte voorgekookte bietjes. De eieren en het paneermeel zorgen er voor dat het toch één geheel wordt. Heb wel wat geduld en draai ze niet meteen om in de pan, want dat vallen ze uit elkaar.
Wanneer alle pannenkoekjes gebakken zijn, kun je ga stapelen! Succes gegarandeerd!

Ingrediënten voor 4 personen (taartje van 3 bietenpannenkoekjes):
- 450 gram voorgekookte bietjes
- 2 eieren
- 4 eetlepels paneermeel
- 100 milliliter crème fraîche
- 200 gram gerookte zalm
- 10 gram basilicum
Bereidingswijze:
- Rasp de bietjes en meng deze met de eieren en het paneermeel tot een smeuïg geheel.
- Verwarm wat olijfolie in de koekenpan en schep vervolgens 4 hoopjes van het bietenmengsel in de pan. Één eetlepel per pannenkoekje is voldoende.
- Laat de onderkant van de pannenkoekjes nu goed garen. Dit duurt op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten. Draai de pannenkoekjes vervolgens voorzichtig om.
- Herhaal dit nog 3 keer en laat de bietenpannenkoekjes uitlekken op keukenpapier.
- Roer de crème fraîche los en snijd de gerookte zalm en basilicum in reepjes.
- Maak nu de borden op: start met een bietenpannenkoekje, besmeer deze met wat crème fraîche, gevolg door de zalm. Herhaal dit per bord nog 2 keer.
- Bestrooi met wat basilicum.
Wil je er een hoofdgerecht van maken? Maak de stapel dan iets hoger en bak meer bietenpannenkoekjes. Je kunt dit gerecht natuurlijk ook serveren met wat salade en aardappeltjes!
Ben je nog op zoek naar andere voorgerechten? Bekijk dan ook eens deze auberginerolletjes of deze tonijn-omeletrolletjes!
2 Comments
Mhmmm lekker hartige pannenkoeken!
Ik hou hem in mijn achterhoofd 😀
Xx
Leuk! Ben benieuwd wat je er van vindt!