Bladerdeeg kaashapjes

Deze bladerdeeg kaashapjes hebben mij positief verrast! Bij het maken van deze borrelhapjes voorafgaand aan een verjaardag, dacht ik in eerste instantie dat het wat ‘saai’ was. Bij het proeven van de kaashapjes werd ik was de smaak alles behalve saai! De combinatie van de mosterd, kaas, peper en sesamzaadjes is verrassend lekker.

Ik had er slechts 12 gemaakt en ook bij de visite vielen ze in de smaak, wat binnen een mum van tijd waren ze op!

Een groot voordeel is dat het maken van deze hapjes heel makkelijk is. Daarna 25 minuutjes in de oven en je kunt genieten van deze heerlijke borrelhapjes.

Ingrediënten voor 12 kaashapjes:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • flinke hand geraspte 45+ kaas
  • 2 el sesamzaadjes
  • 12 tl mosterd
  • peper naar smaak
  • 1 ei

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 215 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de bladerdeegplakjes schuin door midden. Zo ontstaan er 12 driehoekjes.
  • Kluts het ei en smeer de randen van het bladerdeeg in met wat ei.
  • Besmeer elk driehoekje met een beetje mosterd (in het midden).
  • Verdeel de kaas over de plakjes. Zorg er wel voor dat je dit in het midden drapeert.
  • Vouw de ene punt van het bladerdeeg naar de andere punt en druk aan met een vork.
  • Vouw nu één van de lange zijden nog een keer naar binnen, zodat de kaas er in de oven niet uitloopt.
  • Bestrijk de bladerdeeghapjes met het ei en bestrooi met de sesamzaadjes en wat peper.
  • Bak de kaashapjes af in 25 minuten in een voorverwarmde oven.

Tip:

  • Serveer eventueel nog met extra mosterd.
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply