Deze bladerdeeghapjes met spinazie, prei, feta en artisjok, zijn snel en makkelijk te maken, maar ogen en smaken toch heel culinair. De artisjok in dit gerecht zorgt voor een verrassend lekkere smaak. De feta zorgt voor een romig geheel.
Dit recept is lekker voor bij de borrel, maar doet het ook goed als voorgerecht op wat blaadjes spinazie. Dat kleurt zo mooi! Verder is het hapje helemaal vegetarisch en vrij van toegevoegde suikers of e-nummers. Verantwoord genieten dus!
Ingrediënten voor 10 bladerdeeghapjes
- 10 plakjes bladerdeeg
- 200 gram spinazie
- 1 middelgrote prei
- 200 gram feta
- 180 gram gegrilde artisjok in olie
- 2 eetlepels sesamzaad
- 1 ei
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.
- Was de prei en snijd in ringen.
- Verwarm wat olijfolie in de koekenpan en bak de prei gaar. Voeg in delen de spinazie toe en bak mee tot deze is geslonken.
- Laat het groentemengsel uitlekken; zorg er voor dat er nog zo min mogelijk vocht in zit.
- Laat de artisjokken uitlekken en snijd in stukjes.
- Verkruimel de feta in een mengkom, voeg de artisjokken en het groentemengsel toe en hussel door elkaar.
- Verdeel het mengsel over het midden van de bladerdeegplakjes.
- Vouw het bladerdeeg als een envelopje: alle punten naar het midden en druk de randen goed aan.
- Kluts het ei door elkaar en bestrijk de bladerdeegpakketjes met het ei. Bestrooi vervolgens met de sesamzaadjes.
- Bak de bladerdeegpakketjes in 30 minuten af in een voorverwarmde oven.
Tip:
- Te veel gemaakt? De volgende dag zijn ze bladerdeegpakketjes koud ook nog lekker.
Zin gekregen in meer borrelhapjes? Kijk dan eens op de pagina voor meer inspiratie!
Heb je dit lekkere hapje gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments