0

Blauwe maanzaadcake

Deze blauwe maanzaadcake krijgt de mooie structuur natuurlijk door de maanzaad. Niet zomaar maanzaad, maar blauwe maanzaad! Maanzaad bevat gezonde enkelvoudige en onverzadigde vetzuren en is daarmee goed voor hart en brein. Vaak zie je maanzaad als topping op broodjes of cake. In dit recept zit het juist door de cake heen!

De sap van de citroen geeft de cake een frisse smaak. Hou je meer van zoet? Dan is het goed om nog wat honing naar smaak toe te voegen.

Een gezonde en verantwoorde cake zonder e-nummers en extra toegevoegde geraffineerd suikers (wellicht alleen een beetje honing). Lekker als tussendoortje of ’s avonds bij de thee!

Ingrediënten:

  • 200 gram amandelmeel
  • 110 ml amandelmelk
  • 8 el blauw maanzaad
  • snufje zout
  • 3 el kokosolie
  • 3 eieren
  • 1 zakje baking soda
  • scheutje appelciderazijn
  • sap van een halve citroen
  • eventueel wat honing

Keukengerei:

  • bakpapier
  • cakeblik

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 165 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier.
  • Doe het amandelmeel, het maanzaad, het zout en de baking soda in een kom en meng goed door elkaar.
  • Smelt de kokosolie en doe in een andere kom. Voeg de eieren, de amandelmelk, de appelciderazijn, het sap van de halve citroen en eventueel de honing toe en meng goed door elkaar.
  • Voeg nu de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng tot een egaal beslag.
  • Bak de blauwe maanzaadcake in 50 minuten af in een voorverwarmde oven.

Meer gezonde cakes maken? Kijk dan eens op de pagina van ‘cake en koekjes‘.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply