Deze bloemkool-pastinaaksoep is een ideaal recept voor de zondag. Je maakt de soep ‘s ochtends al, zodat je deze ‘s avonds alleen nog maar hoeft op te warmen!
Bloemkool kennen we allemaal wel, maar de pastinaak is soms een beetje een ‘vergeten’ groente. Zonde, want deze is zo lekker! Pastinaak heeft een zoete, frisse smaak en de combinatie met de milde smaak van bloemkool is dan ook erg lekker!
Even alle groente gaar laten worden in de bouillon, staafmixer er doorheen en eten maar! Zo simpel, lekker en gezond kan het zijn!
Ingrediënten voor 5 kommen soep.
- 1 ui
- 1 kleine bloemkool
- 400 gram pastinaak
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 tl kurkuma
- 1 liter groentebouillon
- peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Snipper de ui, snijd de bloemkool in roosjes, schil de pastinaak en snijd in grove stukken.
- Verwarm wat olijfolie in een soeppan en bak de ui glazig. Voeg de bloemkoolroosjes en de pastinaak toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg de groentebouillon toe, samen met alle kruiden.
- Laat de soep opstaan tot alle groentes zacht zijn (laat de soep niet koken).
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
Tip:
- Soep over? De volgende dag is de soep vaak nog lekkerder, omdat alle smaken dan zijn ingetrokken!
- Je kunt de soep ook invriezen; wel eerst volledig af laten koelen.
Zin gekregen in meer soep? Op Trood.nl staan nog veel meer soeprecepten.
Heb je deze of een andere soep gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments