Bloemkoolfrittata

Een frittata lijkt op een omelet, maar dan toch een beetje anders. Een omelet is namelijk dunner dan een frittata en de frittata is meer gevuld. Het is oorspronkelijk een Italiaans gerecht en uit ‘armoede’ ontstaan. Het werd namelijk gemaakt van de restjes groenten en pasta van de dag ervoor.

Met een frittata kun je eindeloos variëren en je kunt ‘m met allerlei ingrediënten bereiden. De belangrijkste ingrediënten zijn in ieder geval: ei, groenten en verschillende kruiden.

In deze variant gaan we voor een vegetarische bloemkoolfrittata met ui en tomaatjes. Heb je over? Geen probleem, de frittata is de volgende dag ook nog lekker voor bij de lunch.

Ingrediënten:

  • 1 kleine bloemkool
  • 250 gram kleine tomaatjes
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels mosterd
  • 100 milliliter kookroom
  • flink wat peper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • handje geraspte kaas

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze 4 minuten.
  • Snipper de ui, hak de knoflook en snijd de tomaatjes door de helft. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui glazig.
  • Giet de bloemkool af en voeg samen met de knoflook en tomaatjes toe aan de ui.
  • Klop de eieren los met de kookroom, mosterd, peper, paprikapoeder en mosterdzaad.
  • Verdeel het groentemengsel over de ovenschaal en giet het eimengsel hier over heen.
  • Verdeel de geraspte kaas hierover en bak de frittata in 25 minuten af in een voorverwarmde oven.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply