Deze bloemkoolquiche met tonijn heeft iets weg van het recept van de bloemkoolfrittata, alleen doet de quiche wat hartiger aan. De combinatie van bloemkool en tonijn is verrassend lekker.
De quiche is heel makkelijk te maken, omdat je van te voren niets hoeft te bakken of te koken; je doet alles meteen in de quichevorm en laat het garen in de oven.
Het recept bestaat alleen uit pure ingrediënten, iets dat ik altijd erg belangrijk vind!
De quiche is lekker als avondeten, maar doet het ook goed bij de borrel of in punten gesneden op een feestje! Een stukje over? De quiche is de volgende dag koud ook nog erg lekker!
Ingrediënten:
- een halve bloemkool (of een kleintje)
- 3 tomaten
- 125 gram tonijn uit blik
- 6 eieren
- 8 plakjes hartig taartdeeg
- 100 gram geraspte kaas
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de plakjes hartig taartdeeg ontdooien.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de tomaten in blokjes en laat de tonijn uitlekken.
- Vet de springvorm in met wat olijfolie en bekleed met het hartig taartdeeg.
- Verdeel de bloemkool met de tomaat over het hartig taartdeeg.
- Klop de eieren los in een kom en voeg de tonijn en de geraspte kaas toe. Verdeel dit mengsel over de bloemkool.
- Bak de quiche in 50 minuten af in een voorverwarmde oven.
Meer quiches maken? Bekijk dan eens deze pagina voor meer inspiratie.
Heb je deze quiche of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments