0

Blueberry banana baked oats

Deze gebakken havermout bakjes met bosbessen en banaan zijn het lekkerste als ze net uit de oven komen. De bovenkant heerlijk krokant en de binnenkant smeuïg en warm. Het is een perfect ontbijtje, want alles wat je nodig hebt voor een goede start van de dag zit er in.

Voedzaam, lekker, gezond en ook nog eens heel makkelijk te maken!

Ingrediënten voor 5 kleine bakjes of 2 grote:

  • 80 gram havermeel
  • 120 ml havermelk
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 banaan
  • flinke hand bosbessen

Voor de crumble:

  • 2 el havermout
  • 2 el gehakte pecannoten
  • 1 el agavesiroop

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Prak de banaan fijn en voeg de havermeel, havermelk en de bakpoeder toe. Meng tot een egaal beslag.
  • Spatel de bosbessen er doorheen.
  • Vul de bakjes met het havermoutmengsel.
  • Maak de crumble door alles te mengen. Verdeel de crumble over het beslag.
  • Bak de havermoutbakjes 25 minuten in een voorverwarmde oven.

Zin in meer van dit soort lekkere baksels? Kijk dan eens op de ontbijtpagina van Trood.

Heb jij dit recept of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply