0

Broccolicurry met peultjes en couscous

Curry is een typisch gerecht uit de Indiase keuken, maar je ziet dit gerecht ook veel in andere Aziatische landen. Deze curry is vegetarisch en goed gekruid door de Tikka Massala en de groentebouillon. Een tikkeltje romig door de kokosmelk en goed gevuld door de linzen.

De eieren en cashewnoten maken dit gerecht helemaal af. Lekker met couscous!

Ingrediënten voor 2 á 3 personen:

  • 1 broccoli
  • 150 peultjes
  • 400 gram linzen
  • 2 uien
  • 2 theelepels Patak’s Tikka Massala
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 200 gram couscous
  • 2 of 3 eieren
  • handje cashewnoten
  • een aantal basilicumblaadjes

Bereidingswijze:

  • Snipper de ui en snijd de broccoli in roosjes.
  • Verwarm wat olijfolie in een grote pan en bak de ui glazig. Voeg de Tikka Massala toe en bak 2 minuten mee.
  • Kook de broccoli, samen met de peultjes beetgaar.
  • Voeg ondertussen de kokosmelk en groentebouillon toe aan de ui, giet de broccoli en peultjes af en voeg vervolgens toe.
  • Spoel de linzen af en voeg toe aan de curry.
  • Bereid de couscous volgens de verpakking en kook de eieren hard.
  • Serveer de broccolicurry met de couscous, het eitje, een handje cashewnoten en top af met wat basilicum.

Tip:

  • Vervang de couscous voor rijst.
  • Ben je veganistisch? Laat het eitje dan achterwege.

Vind je curry lekker? Probeer dan ook eens deze mangocurry.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply