0

Broccoliquiche

Deze vegetarische broccoliquiche heeft een diversiteit aan smaken! Hartig door het hartig taartdeeg en de zongedroogde tomaatjes, een verrassend verfrissende smaak door de basilicum en zacht en romig door de broccoli en de geitenkaas. Lekker, verantwoord en vegetarisch!

Ingrediënten:

  • 8 plakjes hartig taartdeeg
  • 1 middelgrote broccoli van ongeveer 500 gram
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 20 gram basilicum
  • 6 eieren
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes
  • 3 eetlepels pijnboompitten

Keukengerei:

  • blender of keukenmachine
  • springvorm 27 cm

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een springvorm in en laat de plakjes hartig taartdeeg ontdooien.
  • Maal de broccoli fijn in de keukenmachine.
  • Laat de tomaatjes uitlekken en snijd de basilicum in reepjes.
  • Meng de eieren, verbrokkelde geitenkaas, tomaatjes, broccoli en de basilicum door elkaar.
  • Bekleed de springvorm met de plakjes hartig taartdeeg.
  • Giet het broccolimengsel over het hartig taartdeeg en bestrooi met de pijnboompitten.
  • Bak 40 minuten af in een voorverwarmde oven.

Vind je deze vegetarische quiche lekker? Bekijk dan ook eens deze recepten:


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply