0

Canada tips

Heel mijn rondreis door Canada heb ik in verschillende blogs beschreven inclusief foto’s en allerlei tips op de desbetreffende plekken. Natuurlijk heb ik nog veel meer tips. Deze heb ik voor je gebundeld in deze blog! Sommige zijn gewoon heel praktisch en andere weer heel handig voor op een bepaalde plek.

Ik kan alleen maar zeggen, doe er je voordeel mee!

#1 Vraag een eTA aan

Om naar Canada te reizen, moet je van te voren een eTA (electronic Travel Authorization) aanvragen. Het is handig dit ruim van te voren te doen. In principe worden de aanvragen binnen 72 uur verwerkt, maar je weet maar nooit….

Een eTA aanvragen kan gewoon online: je betaalt €19,595 per persoon en kan per iDEAL betaald worden. Je hoeft verder niets te printen of te ontvangen. Het online ingevulde formulier wordt door de immigratiedienst beoordeeld op mogelijke veiligheidsrisico’s. Wanneer er geen veiligheidsrisico’s zijn, wordt de eTA toegekend. Deze is gekoppeld aan het paspoort waarmee het wordt aangevraagd.

#2 Camper ophalen

Wij brachten de eerste dagen door in Vancouver om daarna de camper op te halen in Abbotsford. In overleg met de camperverhuurder kunnen zij je op een bepaalde plek oppikken. Om dit af te spreken, moet je wel even met hen te bellen.

Het is handig om op de dag dat je de camper ophaalt verder niets anders te plannen. Je bent ruim een uur bezig bij de camperverhuurder met een uitleg over de camper en het tekenen van papieren. De reis naar de camperverhuurder en vervolgens naar de campground kost ook tijd, dus hou hier rekening mee!

#3 Boodschappen doen

Zodra je de camper hebt opgehaald is het handig om meteen boodschappen te doen in één van de grote supermarkten. Sla meteen in voor een paar dagen. Ten eerste omdat je niet overal zomaar een supermarkt tegen komt en ten tweede, omdat je dit in de loop van de dagen weer tijd bespaart. De supermarkten zijn erg groot en je kunt hier dan ook gerust 2 uur lang rondlopen.

De prijzen in de supermarkten zijn soms erg hoog. Zeker als je voor gezonde producten gaat!

#4 Maps.Me

Download in Nederland al de app Maps.Me. Van te voren kun je de mappen downloaden die je nodig hebt in Canada. Vervolgens kun je deze kaarten offline gebruiken. Je kunt op de kaart van alles vinden: slaapplekken, restaurants, supermarkten, benzinestations en natuurlijk kun je er mee navigeren. Een echte aanrader! Bij de camper hoef je dus geen navigatie te huren!

#5 Sigarettenoplader

Een sigarettenoplader? Ja, heel handig! Neem deze mee vanuit Nederland. Deze kun je tijdens het rijden gebruiken om je telefoon mee op te laden. Heel handig als je Maps.Me gebruikt en soms lange dagen maakt met de camper zoals van Wells Gray National Park naar Whistler. Zo heb je altijd genoeg batterij op je telefoon.

#6 Discovery Pass

Wanneer je meer dan 9 dagen een Nationaal Park bezoekt, is het handig om een Discovery Pass aan te schaffen. Je betaalt $67,70 per persoon of $136,40 voor maximaal 7 personen in één voertuig. Wanneer je met meer dan 2 personen bent, is die laatste dus een stuk voordeliger.

Je koopt de Discovery Pass bij het eerste Nationale Park waar je binnenkomt. Voor ons was dit Revelstoke. De pas leg je neer op het dashbord en vervolgens kun je elk Nationaal Park in- en doorrijden.

#7 Boek slaapplekken van te voren

Wanneer je gegarandeerd een slaapplek wilt hebben met de camper, is het noodzaak deze ruim(!) van te voren te boeken. Wij boekten de slaapplekken in de Nationale Parken zoals Yoho, Banff en Jasper ruim 8 maanden van te voren. Dit is ook echt nodig, want binnen 5 minuten zijn alle plekken uitverkocht. Wij gingen dan ook wel in het hoogseizoen. Hoe het in de andere maanden is, weet ik niet.

Via Tioga Tours (hier hebben wij de camper gehuurd) werden wij per mail op de hoogte gebracht van de data waarop het ‘tijdslot’ open zou gaan om te boeken. Zorg dan dat je achter de computer zit en weet hoe het systeem werkt, anders ben je echt te laat en heb je geen slaapplek op een campground in een Nationaal Park. En als ik eerlijk ben: dit waren wel de mooiste, leukste en meest gezellige slaapplekken!

#8 Capilano Suspension Bridge

In Vancouver vind je de populaire toeristische trekpleister Capilano Suspension Bridge. Vanaf 17.00 uur worden de kaartjes bij de Capilano Suspension Bridge 30% goedkoper en is het ook een stuk rustiger. Het park is tot 20.00 uur open en dus heb je 3 uur de tijd om in dit park rond te brengen. Dat is overigens echt ruim genoeg!

#9 Insectenspray

Helaas zitten er veel, heel veel muggen in Canada. Een insectenspray meenemen vanuit Nederland of daar kopen is dan ook geen overbodige luxe. Wat ook werkt: ‘s avonds een kampvuur maken. Daar houden de muggen niet van en het is nog gezellig ook!

#10 Vragen!

Als je iets niet weet of kunt vinden, vraag het dan. Iedereen is bereid je te helpen. De Canadezen zijn erg behulpzaam en vriendelijk en vinden het geen probleem wanneer je ze aanspreekt om bijvoorbeeld de weg te vragen.

#11 Overnachten Lake Louise

Mocht je geen slaapplek vinden in de buurt van Lake Louise, dan kun je met je RV gratis overnachten op de Lake Louise Overflow (park & ride). Let wel op: er zijn hier geen voorzieningen. Wel toiletten.

#12 Lake Louise

Ga heel vroeg naar Lake Louise in het hoogseizoen i.v.m. parkeerplek en de shuttlebussen. Zeer waarschijnlijk heb je al geen parkeerplek meer en ben je dus aangewezen op de shuttlebussen. Dit kost je veel meer tijd, dus goed om rekening mee te houden in de dagplanning.

#13 Moraine Lake

Ga pas na 20.00 uur naar Moraine Lake. Dan hoef je niet met de shuttlebussen en is het een stuk rustiger. Zo maak je ook mooiere foto’s, zonder allerlei toeristen die op jouw foto staan!

#14 Banff

Wandel de trail naar boven naar Sulphur Mountain Gondola i.p.v. de gondel te nemen. Ga je voor 10.00 uur of na 19.00 uur terug? Dan mag je de gondel gratis naar beneden nemen! Tussen deze tijden mag je voor de helft van de prijs met de gondel naar beneden.

#15 Tanken

Tank wanneer het kan. Het kan zomaar zijn dat je opeens een bord tegenkomt waarop staat dat er over 250 kilometer pas weer een tankstation is en een V10 camper verbruikt meer benzine dan je denkt…

#16 Ontspannen

Dagje ontstappen? Ga dan in Jasper naar de Miette Hot Springs. Voor een leuk prijsje ($8,80) kun je in de warme baden.

#17 Hout verzamelen

Neem op nationale campings hout mee, zodra je een ‘fire-permit’ hebt gekocht. Het hout is dan ‘gratis’ op de Nationale Campings. Het hout dat je meeneemt, kun je weer gebruiken op commerciële campings. Daar heb je namelijk altijd een vergunning, maar moet je het hout weer kopen. In het ruim van de camper heb je genoeg plek om wat houtblokken op te slaan.

Wil je meer lezen over Canada? Kijk dan eens op de pagina waarop al mijn blogs staan over deze rondreis!

Heb je wat aan mijn tips gehad? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply