0

Carrotcake met appelmoes

Carrotcake met appelmoes: klinkt best gezond toch. Sterker nog: dat is het ook! Deze carrotcake bevat allerlei voedzame ingrediënten en geen toegevoegde geraffineerde suikers. Ik voegde alleen een klein beetje honing toe voor de smaak, maar dit zou je eventueel nog weg kunnen laten, aangezien de wortel zelf ook al voor wat zoetigheid zorgt, net zoals de appelmoes. Ik gebruik overigens altijd appelmoes zonder toegevoegde suikers of ik maak het zelf met appeltjes die over zijn.

Eenmaal uit de oven laat je de carrotcake even afkoelen (ik weet ‘t, heel lastig om niet meteen aan te vallen) en vervolgens snijd je ‘m in 8 punten. Lekker als ontbijt, als tussendoortje, als extraatje bij de lunch, bij je kopje thee… nou je hoort het al: eigenlijk altijd lekker!

Ingrediënten:

  • een halve winterpeen
  • 100 ml melk
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram volkoren tarwemeel
  • 1 ei
  • scheutje honing
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 100 gram appelmoes
  • 35 ml zonnebloemolie
  • flinke hand walnoten

Keukengerei:

  • Springvorm van 20/22 cm

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Rasp de wortel grof.
  • Meng de eieren, appelmoes, melk, zonnebloemolie en honing goed door elkaar.
  • Voeg het amandelmeel, volkoren tarwemeel, bakingsoda, bakpoeder en de kaneel toe. Meng tot een egaal beslag.
  • Voeg als laatste de geraspte wortel en de walnoten toe en spatel door het beslag.
  • Giet het beslag in de springvorm en bak de carrotcake af in 50 minuten in een voorverwarmde oven.

Zin gekregen in cakejes? Kijk dan eens op de cakepagina van Trood. Daar vind je vast nog meer lekkere dingen!

Heb jij deze carrotcake met appemoes of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply