0

Champignonrisotto uit de oven

Deze champignonrisotto uit de oven is vol van smaak, omdat de smaken van de bouillon, de peper en de knoflookpoeder er gedurende de oventijd goed in kunnen trekken.

Veel mensen denken dat risotto moeilijk is om te maken. Dat komt misschien, omdat je bij het bereiden van risotto de boel goed in de gaten moet houden: roeren, bouillon er bij, weer roeren enz. Met dit recept is dat verleden tijd, want alles gaat gewoon de oven in!

Het gerecht is vegetarisch, omdat er vegetarische kipstukjes worden gebruikt. Dit kun je natuurlijk voor van alles vervangen.

Verder maak je de risotto helemaal af met grof geraspte Parmezaanse kaas! Heb je te veel gemaakt? Geen probleem, de risotto is de volgende dag misschien wel nog lekkerder!

Ingrediënten voor 2 á 3 personen:

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwarm wat olijfolie in een wokpan en bak de vegetarische kipstukjes gaar.
  • Snijd ondertussen alle champignons in plakjes en voeg toe aan de kipstukjes. Breng op smaak met peper en knoflookpoeder en bak tot de champignons gaar zijn.
  • Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuten mee.
  • Laat ondertussen de groentebouillonblokjes oplossen in 700 ml heet water.
  • Verdeel het risottomengsel over een ovenschaal en schenk de bouillon er over heen.
  • Zet de ovenschaal gedurende 35 minuten in de oven.
  • Voeg na 35 minuten de crème fraîche toe en roer door het risottomengsel.
  • Zet de ovenschaal nog 5 minuten in de oven.
  • Serveer de ovenrisotto met Parmezaanse kaas.

Trek gekregen in mee risotto? Probeer dan ook eens deze risotto met groene aspergetips of deze champignonrisotto met zalm!

Heb je deze of een andere risotto gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post

No Comments

Leave a Reply