0

Cheesecake met rood fruit en granola

Deze prachtige mini-cheesecake met rood fruit en granola is het ideale desserts: klein, lekker en je kunt het al een dag van te voren maken!

De onderlaag is lekker luchtig door de opgeklopte slagroom. De tweede laag heeft een heerlijke zoete smaak door het rode fruit dat er doorheen is gemend. De topping bestaat uit rood fruit. Als ‘kers op de taart’ heerlijke zelfgemaakte crunchy granola. De verschillende lagen zorgen voor diverse structuren en smaaksensaties!

Dit dessert is vrij van toegevoegde suikers en bevat alleen pure ingrediënten, waardoor het nog een verantwoord dessert is ook!

Ingrediënten 

  • 200 ml slagroom
  • 150 gram Philadelphia
  • 200 gram rood fruit diepvries: 100 gram voor de 2e laag en 100 gram als topping.
  • zelfgemaakte granola (zie recept)
  • halve theelepel kardemom
  • 3 gram agar agar

Bereidingswijze:

Voor de onderste laag:

  • Klopt de slagroom stijf. Voeg de 150 gram Philadelphia toe en roer goed door elkaar. Verdeel 3/4 van dit mengsel over de 4 glaasjes en zet in de koelkast.

Voor de 2e laag:

  • Verwarm 100 gram rood fruit uit de diepvries in een steelpannetjes. Wacht tot het fruit warm en wat vloeibaar wordt. Voeg de agar agar toe en roer goed door elkaar. Zet het vuur uit en roer nog 2 minuten door. Voeg dit mengsel vervolgens toe aan de overgebleven slagroom met Philadelphia.
  • Verder dit mengsel over de eerste laag van de 4 glaasjes.
  • Zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te laten stijven.

Voor de topping:

  • Laat de 100 gram rood fruit uit de diepvries ontdooien.
  • Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel het fruit hier over.
  • Top af met een eetlepel zelfgemaakte granola.

Tip:

  • Je kunt de desserts ook zonder granola of andere granola serveren.
  • Je kunt het rood fruit ook vervangen voor ander soort fruit bijvoorbeeld: alleen frambozen, bramen, bosbessen of aardbeien.

Meer toetjes in een glaasje:


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply