0

Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies, laten we eerlijk zijn, die vindt iedereen lekker! Jammer dat in deze koekjes heel veel suiker zit. Daarom vind je hieronder een alternatief, zonder toegevoegde geraffineerde suikers!

De vijgen zorgen voor de zoete smaak en de cacaonibs natuurlijk voor de chocoladesmaak. Door het amandelmeel wordt het een lekker brossig koekje.

Ingrediënten:

  • 150 gram amandelmeel
  • 3 grote gedroogde vijgen
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 ei
  • 2 eetlepels cacaonibs

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Smelt de kokosolie in een steelpannetje
  • Doe de amandelmeel, vijgen, het ei en de gesmolten kokosolie in de mixer en meng tot een glad geheel.
  • Voeg vervolgens de cacaonibs toe en mix nog 3 seconde, zodat deze goed verdeel zijn over het beslag.
  • Het deeg is wat plakkerig. Rol van het beslag 9 balletjes en druk deze een beetje plak op de bakplaat.
  • Bak de koekjes af in 15 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Haal de koekjes daarna meteen uit de oven en laat afkoelen.

Wil je meer koekjes maken? Probeer dan ook eens deze pindakaaskoekjes!


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply