Chocopasta- bananencake

Bij deze chocopasta- bananencake denk je misschien meteen dat het ongezond is, maar het tegendeel is waar. De chocopasta in deze cake is namelijk geheel vrij van toegevoegde suikers en bestaat slechts uit 5 ingrediënten! De combinatie van banaan en chocolade is heerlijk en nu dus ook nog verantwoord!

Verder zijn er ook geen suikers toegevoegd aan deze cake en toch is deze zoet van smaak door de bananen en de dadels.

De chocopasta heeft een hele natuurlijke en pure smaak en is lekker voor op brood, maar ook heel goed te gebruiken in baksels, zoals deze cake.

Ingrediënten:

  • 3 bananen
  • 4 eieren
  • 75 gram dadels
  • 200 gram amandelmeel
  • 2 el bakpoeder
  • 2 el chocopasta cashew van nosugardaddies
  • eventueel wat kokosschaafsel

Keukengerei:

  • cakevorm 27 cm

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Mix de bananen, eieren en de dadels tot één geheel in de blender.
  • Spatel het amandelmeel en de bakpoeder hier door heen.
  • Giet 1/3 van het beslag in een andere kom. Roer hier 2 eetlepels chocopasta cashew doorheen.
  • Giet 1/3 van het ‘gewone’ beslag in de cakevorm. Gier vervolgens het chocopasta beslag hier over heen. Dek af met het laatste 1/3 deel ‘gewone beslag’.
  • Bak de cake in 35 minuten af in een voorverwarmde oven.
  • Laat de cake afkoelen en snijd daarna in plakken.

Tip:

  • Je kunt meer chocopasta aan het beslag toevoegen naar smaak.
  • Je kunt de cake ongeveer 2 a 3 dagen bewaren of invriezen.

Vind je deze cake lekker? Probeer dan ook eens dit bananenbrood of deze dadel-chocoladecake!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply