0

Club 55 in Saint-Tropez

Mocht je wat meer budget hebben en je bent aan de Franse Côte d’Azur, dan is het bekende Le Club 55 een aanrader en eigenlijk één om van je bucketlist af te strepen.
Dit is ook echt de hotspot voor alle bekende sterren en het kan dan ook zo maar zijn dat je Leonardo Di Caprio hier treft.
Ondanks het prijskaartje wat er aan hangt, hoef je geen hoogstaande, culinaire creaties te verwachten. Wel is het eten allemaal lekker en alleen al voor de beleving moet je hier een keer geweest zijn.

Een klein stukje geschiedenis over Le Club 55:
De ouders van de huidige eigenaar hebben Le Club 55 gesticht: Bernard en Genevieve de Colmont. Hij ‘vond’ een stuk verlaten strand en besloot om de grond te kopen en zich hier te vestigen met zijn familie. Er was echter geen stromend water of elektriciteit en slapen deden ze in hutten of tenten.
Op zomerse dagen werd er gepicknickt met vrienden in de schuur en op een dag kwamen Roger Vadim en Brigit Bardot voorbij en vroegen of zij de catering konden verzorgen voor de cast van de film Et Diei crea. Deze ‘opdracht’ pakten ze aan en zo is Le Club 55 in 1955 ‘geboren’.

Zoals we verwachtten was het een hele beleving: van de auto parkeren, tot het eten en de sfeer aan toe.
Bij aankomst, stap je de auto uit en wordt jouw auto voor je geparkeerd tussen alle luxe en dure auto’s. De parkeerplaats staat er werkelijk vol mee en ze doen het slim: de mooiste auto’s parkeren ze vooraan! Mocht je een autoliefhebber zijn, dan kijk je hier je ogen uit. In de zee liggen de miljoenenjachten en eenmaal daar neergestreken word je opgehaald met een bootje door de Club om zo naar de kust te varen.

Wanneer je aankomt bij Le Club 55, kan het zijn dat je nog even op je tafeltje moet wachten. Dan is het leuk om naar de bar te gaan of daarachter op de loungebanken te gaan zitten, waar je alsnog verdekt opgesteld zit ten opzichte van het strand.

Wij dronken daar nog een fles water en een glaasje wijn, voordat we aan tafel konden.

Eenmaal aan tafel besef je pas hoe dicht de tafeltjes op elkaar staan. Het hele restaurant is blauw/wit ingericht en heeft een rustige uitstraling. De stoeltjes zijn van hout en niet per se comfortabel.

Zomaar op de bonnefooi binnenlopen zit er niet in, reserveren is verplicht, ook als je een bekende ster bent. De club staat er bekend om dat ze iedereen hetzelfde behandelen: bekende ster of zomaar een toerist, dat maakt niet uit.

Op tafel ligt een handgeschreven kaartje met jouw naam en tijd er op, dat is een persoonlijke touch.

Wij bestelden als voorgerecht de bekende plateau de crudites. Een schaal vol rauwe groente met een dip van ansjovis.

Daarna volgde het hoofdgerecht, allemaal erg lekker, maar geloof me, ondanks dat alle sterren hier komen, is de menukaart ook maar ‘gewoontjes’ met een stukje vlees of vis met wat rijst er bij.

Als afsluiter een bolletje ijs.

We namen een mooi souvenir mee naar huis: een originele wijnkoeler van Club 55.
Deze gebruiken we nu natuurlijk om wijn in te koelen, maar ook bijvoorbeeld om de bloemen in te zetten. Hij is namelijk te mooi om in een gesloten kast neer te zetten!

Een mooi aandenken aan een bijzondere middag!


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply