0

Courgette-quiche met geitenkaas

Deze courgette-quiche met geitenkaas ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens ontzettend lekker!

De groene pesto in dit gerecht zorgt voor een verrassende smaak en is heerlijk in combinatie met de geroosterde pijnboompitten.

Let wel op dat je een potje pesto koopt, waar geen suiker in zit.
Ik gebruik de groene pesto van de Hoogvliet van het merk ‘Perfekt‘. Deze zitten in een duopak.

Ingrediënten 

  • 8 plakjes hartig taartdeeg (pakje van 10)
  • 6 eieren
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika (andere kleur kan ook)
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 15 gram basilicum
  • een handje pijnboompitten
  • Peper naar smaak

Keukengerei:

  • Springvorm 27 cm

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de plakjes hartig taartdeeg ontdooien en vet ondertussen de quichevorm in met wat olijfolie.
  • Bekleed de quichevorm met het hartig taartdeeg en druk de naden goed aan.
  • Snijd de paprika in stukjes, de courgette in dunne plakjes (eventueel met een kasschaaf) en de basilicum in reepjes.
  • Leg de paprika stukjes op de bodem van de quiche en leg vervolgens dakpansgewijs de courgetteschijfjes hier overheen.
  • Meng de eieren, de pesto, de basilicum, de verbrokkelde zachte geitenkaas en peper met elkaar en giet dit mengsel over de courgette.
  • Strooi de pijnboompitten hier overheen en bak de quiche in 40 minuten goudbruin in de oven.

Variatie:

  • Gebruik in plaats van groene pesto, rode pesto.
  • Vervang de geitenkaas voor mozzarella.

 


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply