0

Court Hotel in hartje Utrecht

Utrecht! Wat een fijne stad is het toch: gezellig, gemoedelijk, heerlijke terrasjes, leuke winkeltjes, echt om te genieten. Een weekendje weg in Utrecht is dan ook echt een aanrader. Een goed en fijn hotel hoort daar natuurlijk bij. Deze keer mocht ik verblijven in het Court Hotel. Hier alvast een kleine impressie in een filmpje!

Deze plek, dit hotel, heeft een geschiedenis: in 1054 werd hier de Romaanse Paulusabdij gesticht, een benedictijner klooster. Na de reformatie werd het gebouw gebruikt als gerechtshof, vandaar de naam Court Hotel! Paul Westra en Hans Pieters zijn de eigenaren van dit geweldige hotel en het bijbehorende restaurant De Rechtbank. Benieuwd wie deze mannen zijn? Je vindt ze terug in de fotografie op de muren her en der verspreid in het hotel. Nieuwsgierig naar meer achtergrondinformatie over het Court Hotel? Dat vind je hier!

Ik maakte gebruik van het lente-arrangement in het Court Hotel. Een arrangement waarin een welkomstcocktail, diner, ontbijt en audiotour wandeling inclusief zijn. Al met al een geheel verzorgd verblijf.

Mijn kamer was kamer 204: een deluxe kamer op de tweede verdieping met een sfeervolle uitstraling. In deze kamer vind je een heerlijk groot twee persoons high comfort boxspring met zicht op de Flatscreen TV. Het bed was deze keer super leuk versierd! Dat maakt de binnenkomst in een hotelkamer toch net even wat leuker.

Uiteraard vind je in de kamer ook een aparte badkamer met douche, toilet en wasbak. De bodyproducten zijn allemaal vegan, goed voor het milieu en vrij van parabenen. Hier word ik helemaal blij van. Daarbij ruikt het ook nog eens heerlijk. In de badkamer is ook een haardroger aanwezig.

In het hotel zelf vind je op de gangen ook nog mooie meubels en accessoires. Daar even lekker op de bank ploffen doe je maar al te graag!

Nadat de spullen op de kamer waren gelegd, ging ik voor de welkomstcocktail: een frisse en lekkere Strawberry Daiquiri. Cheers!

Zoals ik al benoemde had ik een diner inclusief. Dit komt van het bijbehorende restaurant De Rechtbank. Het diner wordt per gang op de kamer geserveerd. De tafel is dan ook al gedekt bij aankomst. Ook wel heel gezellig en knus om op de kamer te dineren.

Als voorgerecht ging ik voor de gemarineerde zalm met rode biet en mierikswortelcrème.

Als hoofdgerecht ging ik voor de doradefilet met wilde rijst, kerriekokossaus en allerlei heerlijke groente.

Als afsluiter een eton mess met amarena kersen. Heerlijk!


Bij aankomst geef je aan hoe laat je het ontbijt op de kamer geserveerd wilt krijgen en kun je invullen wat je allemaal wilt bij het ontbijt. De keuze is reuze! Van pannenkoeken, tot roerei tot croissantjes en zalm, het is er allemaal. Ook een cappuccino en een vers geperste jus d’orange ontbreken niet bij dit ontbijt!

Wil je ook zo’n fijn verblijf met alles er op en eraan? Via de website van Court Hotel kun je rechtstreeks boeken!

Een ander mooi hotel aan de rand van Utrecht is het Carlton President Hotel Utrecht. Zoek je nog een ander nachtje in centrum Utrecht? Mary K is ook een aanrader. Of wat dacht je van het Eye Hotel! Ook leuk om al deze hotelletjes te combineren!

Heb je naar aanleiding van mijn blog ook een nachtje geboekt bij Court Hotel? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply