0

Couscoussalade met feta

Ben je op zoek naar een snelle, lekkere salade die ook nog eens goed vult? Wat dacht je van deze couscoussalade met feta? De salade zit boordevol gezonde ingrediënten. Lekker om net even wat extra’s te maken, zodat je nog wat over hebt voor de volgende dag, voor bij de lunch!

De salade is vegetarisch en kan worden gebruikt als bijgerecht of een wat grotere portie als hoofdgerecht (lekker op van die warme zomerse dagen!)

Ben je veganistisch? Dan kun je de feta eventueel weglaten.

Ingrediënten:

  • 200 gram couscous
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes
  • 100 gram zwarte olijven
  • 150 gram feta 

Bereidingswijze:

  • Bereid de couscous volgens de verpakking.
  • Schil de komkommer en maak de paprika schoon. Snijd beide in blokjes.
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en de olijven in plakjes.
  • Hak de 100 gram van de feta in blokjes. Bewaar de overige 50 gram.
  • Hussel de couscous, komkommer, paprika, zongedroogde tomaatjes, olijven en blokjes feta door elkaar.
  • Verkruimel de overgebleven feta over de salade en bestrooi met nog wat hele olijven.

Hier vind je meer salades!


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply