Deze crispy roze granolakoeken zijn een gezondere variant op de bekende roze koeken. Qua smaak lijken ze er totaal niet op, maar door de roze laag, denk je er toch al snel aan. Je kunt elke soort granola gebruiken voor dit recept, maar natuurlijk bij voorkeur zelfgemaakte zonder toegevoegde suikers. Mocht je nog een beetje inspiratie voor homemade granola kunnen gebruiken, kijk dan eens op deze pagina. Hier vind je allerlei lekkere crispy en gezonde granolarecepten.
De roze laag creëer je heel simpel door roze chocolade te gebruiken. Even laten smelten, dippen, even in de koelkast en dan genieten van deze toppers!

Ingrediënten voor 4 koeken:
- 150 gram granola
- 2 el kokosolie
- 1 el honing
- flinke hand roze Ruby Chocodrops
Bereidinswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Smelt de kokosolie in een pannetje en meng daar de honing doorheen.
- Voeg de granola toe en meng door elkaar.
- Schep de granola in een muffinsvormpje en druk goed aan.
- Bak de granolabodems af in 20 minuten in een voorverwarmde oven. Laat daarna volledig afkoelen.
- Smelt de chocolade in een pannetje. Druk de granolabodems in de gesmolten chocolade. Blijft er te weinig op zitten? Schep dan nog wat gesmolten chocolade op de granola met een lepeltje.
- Laat de koeken volledig afkoelen in de koelkast.
Zin in meer lekkere koeken? Kijk dan eens op de pagina cake en koekjes. Dan vind je vast nog meer lekkere receptjes.
Heb je deze koeken of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments